Η ακρίβεια δεν είναι σημερινό φαινόμενο, ούτε και είναι αποτέλεσμα του πολέμου στην Ουκρανία

Το ΑΚΕΛ είναι στην πρώτη γραμμή της αγωνίας και του προβληματισμού του κόσμου για το θέμα της ακρίβειας, τόνισε ο Γ.Γ. τους κόμματος, Στέφανος Στεφάνου.

Σε δηλώσεις του στο περιθώριο περιοδείας του στις κοινότητες Παλιομετόχου και Κοκκινοτριμιθιάς, και ερωτηθείς για το θέμα της ακρίβειας, ο Στέφανος Στεφάνου είπε ότι το ΑΚΕΛ συνεχίζει την επαφή που έχει με κόσμο και κοινότητες, συγκεκριμένα από τον περασμένο Σεπτέμβριο, πρωτίστως για τα ζητήματα που απασχολούν τους κατοίκους των πόλεων και των κοινοτήτων, προσθέτοντας ότι αν έχει κάτι το οποίο εδώ και καιρό είναι στην πρώτη γραμμή της αγωνίας και του προβληματισμού του κόσμου είναι τα θέματα της ακρίβειας. Πρόσθεσε ότι η ακρίβεια δεν είναι σημερινό φαινόμενο, ούτε και είναι αποτέλεσμα του πολέμου στην Ουκρανία. «Με τον πόλεμο στην Ουκρανία έχει ενταθεί, όπως επίσης έχουν ενταθεί οι ανησυχίες του κόσμου αναφορικά με τις συνέπειες που υπάρχουν και στην Κύπρο σε σχέση με τον πόλεμο στην Ουκρανία και τις κυρώσεις που έχουν επιβληθεί στη Ρωσία εξαιτίας της εισβολής της στην Ουκρανία.

Εμείς για την αντιμετώπιση της ακρίβειας έχουμε καταθέσει συγκεκριμένες προτάσεις ανά τομέα». Υπενθύμισε ότι ήδη το κόμμα έχει διαμορφώσει συγκεκριμένες προτάσεις για τον τουρισμό, τις οποίες επέδωσε στον αρμόδιο υφυπουργό. Αυτές οι προτάσεις, ανέφερε, βγήκαν έπειτα από συγκεκριμένες συναντήσεις που είχε το ΑΚΕΛ με παράγοντες του τουρισμού σε όλες τις επαρχίες της Κύπρου.

Επίσης, έχει προωθήσει στη Βουλή συγκεκριμένες προτάσεις νόμου για ενίσχυση των αρμοδιοτήτων και του πλαισίου του εκάστοτε υπουργού για έκδοση πλαφόν σε σχέση με τα καύσιμα, γιατί ο νόμος για το πλαφόν των καυσίμων είναι διαφορετικός από το νόμο για το πλαφόν σε άλλα αγαθά. «Στα καύσιμα κατά την άποψή μας υπάρχει περιθώριο να αντιμετωπιστεί πρώτον η αισχροκέρδεια, δεύτερον το ολιγοπώλιο που υπάρχει και τρίτον να ελεγχθεί και το περιθώριο κέρδους. Έχουμε επίσης πρόταση για να ρυθμιστεί το θέμα της διπλής φορολογίας στα καύσιμα». Όπως εξήγησε, αυτή τη στιγμή υπάρχει φόρος ανάμεσα στους διάφορους φόρους που υπάρχουν για τα καύσιμα. Υπάρχει ο φόρος κατανάλωσης και το ΦΠΑ στο φόρο κατανάλωσης. Αυτό είναι διπλή φορολογία και κατά την άποψη του ΑΚΕΛ θα πρέπει να αντιμετωπιστεί.

Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.
Ακολουθήστε μας και στο Google News.