Η ακρίβεια επηρεάζει περισσότερο τη ζωή στις ορεινές περιοχές

Αντιπροσωπεία του ΑΚΕΛ, μ’ επικεφαλής τον Γ.Γ. του κόμματος και στην οποία συμμετείχαν ο ευρωβουλευτής Γ. Γεωργίου, ο Επαρχιακός Γραμματέας της Λευκωσίας – Κερύνειας και βουλευτής Χρ. Χριστοφίδης, καθώς και άλλα στελέχη της Επαρχιακής Οργάνωσης, ο Π. Χάμπας, Γενικός Γραμματέας ΕΚΑ και τοπικά στελέχη του ΑΚΕΛ, περιόδευσαν χθες στην περιοχή της Σολιάς, «όχι τυχαία», όπως επεσήμανε χαρακτηριστικά ο Στέφανος Στεφάνου.


Πρόκειται, δήλωσε, για ορεινή περιοχή, σε μια περίοδο που η ακρίβεια πιέζει πάρα πολύ τους καταναλωτές, τα νοικοκυριά, τους παραγωγούς, τους μικρομεσαίους.

«Ήρθαμε λοιπόν εδώ, σε συνέχεια της επικοινωνίας που αναπτύσσουμε με την κοινωνία, τους απλούς ανθρώπους, για να δούμε πώς η ακρίβεια επηρεάζει περισσότερο τη ζωή στις ορεινές περιοχές. Είναι γεγονός ότι υπάρχουν πολλά προβλήματα εξαιτίας της αύξησης της τιμής των καυσίμων, της αύξησης του κόστους θέρμανσης, που είναι μεγαλύτερη ανάγκη στα ορεινά, της αύξησης της τιμής του ηλεκτρισμού και της αύξησης βασικών ειδών πρώτης ανάγκης», πρόσθεσε.

Όπως είπε, είναι επιβεβλημένο η κυβέρνηση «να αφήσει την απαθή και αδιάφορη στάση που τηρεί και να ενδιαφερθεί πραγματικά για την προστασία των καταναλωτών από την αισχροκέρδεια και να δει πώς με συγκεκριμένα μέτρα θα ανακουφίσει τα νοικοκυριά και τους παραγωγούς και την ίδια ώρα θα πρέπει επίσης να δει πώς με συγκεκριμένες πολιτικές και μέτρα στηρίζει τους κατοίκους των ορεινών περιοχών».


Ανέφερε, επίσης, ότι τα μέτρα που έχει εξαγγείλει η κυβέρνηση έχουν κενά και προβλήματα και «παρότι έχουμε πάρα πολλές παραστάσεις προς την κυβέρνηση όλο το προηγούμενο διάστημα, δυστυχώς έχουμε βρει απροθυμία να συζητήσει τουλάχιστον βελτιώσεις σε αυτά».

«Επειδή τώρα η ανάγκη γίνεται ακόμα μεγαλύτερη, καλούμε την κυβέρνηση να ανταποκριθεί στην προσπάθειά μας να συμβάλουμε έτσι ώστε να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα», σημείωσε.

Ο Στ. Στεφάνου είπε ότι είναι με πρωτοβουλία του ΑΚΕΛ που τελικά η ΑΗΚ αποφάσισε να απορροφήσει για ένα τετράμηνο μέρος της αύξησης του ηλεκτρισμού και υπενθύμισε επίσης ότι το ΑΚΕΛ την περασμένη Πέμπτη κατέθεσε συγκεκριμένη πρόταση νόμου για μείωση του συντελεστή του ΦΠΑ στην τιμή του ηλεκτρισμού από 19 σε 9%.


«Η Κύπρος είναι πάνω από τον μέσο όρο της ΕΕ στην ενεργειακή φτώχεια. Άρα οφείλουμε να δούμε πώς θα προστατεύσουμε τους καταναλωτές. Η μείωση του ΦΠΑ υπάρχει στην εργαλειοθήκη που η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έχει ετοιμάσει, κάνοντας σύσταση στα κράτη-μέλη αυτή να αξιοποιηθεί έτσι ώστε να βοηθηθούν οι κοινωνίες», συμπλήρωσε.

Δεν βλέπουμε, πρόσθεσε, από μέρους της κυβέρνησης να κάνει οτιδήποτε. «Εμείς, ως το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ως το κόμμα που ενδιαφέρεται για τον απλό άνθρωπο, τους εργαζόμενους, τις ευάλωτες ομάδες, τους χαμηλοσυνταξιούχους, όσους έχουν ανάγκη τη στήριξη και τη θαλπωρή του κράτους, θα συνεχίσουμε με τις προτάσεις μας και την επαφή που αναπτύσσουμε με τον κόσμο την προσπάθεια για να στηρίξουμε την κοινωνία», κατέληξε.

 

 

Ακολουθήστε το dialogos.com.cy, στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.