Η ακρίβεια ροκανίζει τους μισθούς και στον ΔΗΣΥ επανέρχεται το ρεύμα για κατάργηση της ΑΤΑ (βίντεο)

  • Καθημερινή ενημέρωση

    Κάθε πρωί η επικαιρότητα στο inbox σου.


Στον ΔΗΣΥ επανέρχεται το ρεύμα για κατάργηση της ΑΤΑ, σε μια περίοδο μάλιστα που το συνδικαλιστικό κίνημα αγωνίζεται για αποκατάσταση του θεσμού υπό το βάρος και της ακρίβειας, η οποία τσακίζει τα νοικοκυριά και τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις.

 

Ο βουλευτής του ΔΗΣΥ, Μάριος Μαυρίδης, ο οποίος αποτελεί έναν από τους πιο στενούς συνεργάτες του προέδρου του ΔΗΣΥ και ο οποίος διατέλεσε αν. πρόεδρος της Επιτροπής Οικονομικών όταν προήδρευσε ο Αβέρωφ Νεοφύτου, σε δηλώσεις του χθες στη μεσημβρινή εκπομπή του ΑΝΤ1 τάχθηκε απροκάλυπτα υπέρ της κατάργησης της ΑΤΑ.

Η δήλωση του Μ. Μαυρίδη προκάλεσε φυσιολογικά έντονες αντιδράσεις, με το ΑΚΕΛ να καλεί την κυβέρνηση, το Συναγερμό και προσωπικά τον Αβέρωφ Νεοφύτου να ξεκαθαρίσουν τη θέση τους κατά πόσο θέλουν να καταργηθεί η ΑΤΑ ή να αποκατασταθεί πλήρως και να επεκταθεί σε κάθε εργαζόμενο του τόπου όπως ζητούν οι συνδικαλιστικές οργανώσεις;

Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΑΚΕΛ, Γιώργος Κουκουμά, υπέδειξε ότι η ακρίβεια ροκανίζει καθημερινά τους μισθούς των εργαζομένων, αλλά βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος ζητούν να καταργηθεί μια κατάκτηση των εργαζομένων που προστατεύει την αγοραστική τους δύναμη. Υπενθύμισε επίσης ότι πριν δέκα χρόνια ο Συναγερμός και ο Αβέρωφ Νεοφύτου έδωσαν μάχη μαζί με την Τρόικα για να καταργηθεί οριστικά ο θεσμός της ΑΤΑ, αλλά δεν τους πέρασε γιατί έγινε κατορθωτό να κρατηθεί ζωντανή, έστω και παγωμένη για μερικά χρόνια. «Τώρα που ήρθε η ώρα να αποκατασταθεί ξανά -όπως ζητά το ΑΚΕΛ και οι συνδικαλιστικές οργανώσεις- όχι μόνο κρύβεται ο επίσημος Συναγερμός, αλλά τα στελέχη του αξιώνουν να καταργηθεί η ΑΤΑ», πρόσθεσε.

Το ΑΚΕΛ με συγκεκριμένες προτάσεις προτείνει την στήριξη των μικρομεσαίων επιχειρήσεων

Σημειώνεται ότι το ΑΚΕΛ καθώς και οι συνδικαλιστικές οργανώσεις έχουν καταθέσει εδώ και μήνες πρόταση για πλήρη επαναφορά της ΑΤΑ και επέκτασή της σε όλους τους εργαζόμενους, ως μηχανισμού αποκατάστασης της αγοραστικής αξίας των μισθών. Παρά ταύτα η κυβέρνηση και ο ΔΗΣΥ επιχειρούν διά της σιωπής τους να στείλουν το θέμα στις ελληνικές καλένδες. Μάλιστα η επαναφορά από βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος της θέσης για κατάργηση της ΑΤΑ προκαλεί ανησυχίες ότι ο ΔΗΣΥ ενδεχομένως να επαναφέρει την πάγια θέση του μετά τις προεδρικές εκλογές.

Ακολουθήστε μας στο Google News.
Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.