Παράθυρα/ Ορίζοντας

Η αληθινή μορφή της τελειότητας κρύβεται στις ατέλειες

Beyond Stereotypical Identities στον Διάτοπο

Το Κέντρο Σύγχρονης Τέχνης Διάτοπος παρουσιάζει την έκθεση της Κατερίνας Σταύρου με γενικό τίτλο “Beyond Stereotypical Identities”. Τα εγκαίνια θα πραγματοποιηθούν την Τετάρτη 10 Νοεμβρίου στις 7 μ.μ.


Κατεβάστε το  Dialogos App
Apple | Android | HuaweiΌπως αναφέρει το δελτίο τύπου: «Στη νέα της σειρά η καλλιτέχνις αναζητά την απεικόνιση της γυναίκας στην εποχή μας. Διερευνά εις βάθος το γυναικείο σώμα καθώς και τον ρόλο που διαδραματίζει αυτό στην σύγχρονη πραγματικότητα. Μεταφέρει ιστορίες και ιδέες μέσα από το πάντρεμα τεχνικών και υλικών, ενώ ταυτόχρονα φέρνει στο προσκήνιο, με τις χαρακτηριστικές της πινελιές, θέματα που απασχολούν και επηρεάζουν τη σύγχρονη γυναίκα στην καθημερινότητά της. Αποδομώντας τη φόρμα του γυναικείου σώματος η καλλιτέχνις ενισχύει την ιαπωνική φιλοσοφία του ότι η αληθινή μορφή της τελειότητας κρύβεται στις ατέλειες οι οποίες συνθέτουν την μοναδικότητα του ατόμου.

Στην νέα της έκθεση την εικαστικό απασχολεί ιδιαίτερα το γυναικείο σώμα, ένα θέμα που υπήρξε πηγή έμπνευσης από τους αρχέγονους χρόνους στην τέχνη. Ο επηρεασμός από τις πρωτόγονες εκδηλώσεις του αρχέτυπου θηλυκού συμβολισμού είναι εμφανής στα έργα ενώ παράλληλα γίνεται ένας συσχετισμός με τα σύγχρονα πρότυπα ομορφιάς, επιχειρώντας έτσι να καταρρίψει τα κατεστημένα. Οι εναλλαγές που συμβαίνουν στο γυναικείο σώμα κατά στη διαδικασία της εγκυμοσύνης, καθώς και ο άμεσος επηρεασμός της πατριαρχίας που διαβάλλει τη γυναικεία υπόσταση στην κοινωνία της χώρας μας, κατέχει πρωταγωνιστικό ρόλο στα έργα της.»

Diatopos3

Η επιμέλεια της έκθεσης ανήκει στη Δάφνη Νικήτα

Η Κατερίνα Σταύρου είναι απόφοιτος της σχολής Καλών Τεχνών του πανεπιστημίου Manchester Metropolitan με εξειδίκευση στη ζωγραφική. Έχει παρακολουθήσει επίσης «Εικαστικές Τέχνες» στο University of Salford και κατέχει δίπλωμα «Κριτική της Τέχνης» από το Central Saint Martins. Η καλλιτέχνις συνέχισε της σπουδές της με Μεταπτυχιακό στην «Πολιτιστική Πολιτική και Διαχείριση» από το Ανοικτό Πανεπιστήμιο Κύπρου. Συμμετείχε σε μεγάλο αριθμό ομαδικών εκθέσεων και art fairs ανά το παγκόσμιο. Έχει εκθέσει τα έργα της στην Αμερική, Μεγάλη Βρετανία, Ενωμένα Αραβικά Εμιράτα, Ιαπωνία, Κύπρο και Ελλάδα.

Κέντρο Σύγχρονης Τέχνης ΔΙΑΤΟΠΟΣ,

Κρήτης 11 Λευκωσία

Μέχρι τις 3 Δεκεμβρίου 2021

Τρίτη – Παρασκευή, 5:00 μ.μ. – 7.00 μ.μ.

Σάββατο 11:00 π.μ. – 1:00 μ.μ.

Τηλέφωνο: 22-766117/ www.diatopos.com

Diatopos2

 

Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.
Ακολουθήστε μας και στο Google News.