«Η Altamira θα βγάλει τον κόσμο έξω από τα σπίτια του»

Φωτογραφία: Φίλιππος Χρίστου

Άμεσο τερματισμό της συμφωνίας με Συνεργατισμό ζητά το Κίνημα Ενάντια στις Εκποιήσεις.

Άμεσο τερματισμό της συμφωνίας του Συνεργατισμού με την ισπανική εταιρεία Altamira ζήτησε χθες εκ νέου το Κίνημα Ενάντια στις Εκποιήσεις.

Το Κίνημα, από την πρώτη στιγμή της δημοσιοποίησης της συμφωνίας του Συνεργατισμού με την ισπανική εταιρεία, στην οποία έχουν παραχωρηθεί τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια για διαχείριση, προειδοποιεί για τις τρομακτικές επιπτώσεις που θα επιφέρουν στους δανειολήπτες οι πρακτικές της ισπανικής εταιρείας. Το Κίνημα χαρακτήρισε χθες την Altamira «ισπανικό ληστρικό fund κοράκι», προειδοποιώντας ότι τα τραγικά γεγονότα που συμβαίνουν στην Ισπανία με τις μαζικές εξώσεις, σύντομα θα φτάσουν και στην Κύπρο.

«Στην Ισπανία “εξειδικεύτηκε” η Altamira αφήνοντας τα σημάδια της, δημιουργώντας συνθήκες όπου υπάρχει μία αυτοκτονία κάθε δύο μέρες στη Μαδρίτη, λόγω των μαζικών κατασχέσεων, σύμφωνα με την Mortage Affected Platform (PAH), που έκανε αναφορά βασισμένη σε επίσημα στοιχεία της Αστυνομίας» αναφέρει το Κίνημα, επικαλούμενο στοιχεία του αντίστοιχου Κινήματος Κατά των Εκποιήσεων, το οποίο δρα στην Ισπανία τα τελευταία χρόνια. Η Ισπανία, ως γνωστόν, είναι η ευρωπαϊκή χώρα με το σοβαρότερο πρόβλημα διαχείρισης κόκκινων δανείων.

Οι πρακτικές διαχείρισης των μη εξυπηρετούμενων δανείων μέσω εταιρειών όπως η Altamira, έχουν προκαλέσει μέχρι στιγμής περίπου 500 χιλιάδες εξώσεις. «Αυτή είναι η εταιρεία που θα διαχειριστεί τα ΜΕΔ του Συνεργατισμού. Αυτή είναι η εταιρεία που θα ”βοηθήσει” τον Συνεργατισμό.

Θα βοηθήσει τον Συνεργατισμό να απαλλαγεί από τα ΜΕΔ, αλλά θα οδηγήσει μαζικά τον κόσμο να χάσει τις περιουσίες του», προειδοποιεί το Κίνημα Ενάντια στις Εκποιήσεις, που ζητά ακόμα μια φορά άμεση ανάκληση της συμφωνίας Συνεργατισμού-Altamira.

Τάσος Περδίος

 

Ακολουθήστε το dialogos.com.cy, στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.