Ι.Αλτέρ: «Στόχος είναι να γίνει μια βιώσιμη πόλη το Βαρώσι»

Φωτογραφικό στιγμιότυπο από την κλειστή πόλη της Αμμοχώστου, Πέμπτη 08 Οκτοβρίου 2020. ΚΥΠΕ ΚΑΤΙΑ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΥ

Στόχος τους είναι το Βαρώσι να γίνει μια βιώσιμη πόλη και οι εργασίες θα συνεχισθούν, δήλωσε ο «δήμαρχος» Αμμοχώστου, Ισμαήλ Αλτέρ επαναλαμβάνοντας ότι κάνουν εργασίες καθαρισμού και βελτίωσης δημόσιων χώρων, χωρίς να επηρεάζουν ιδιωτικές περιουσίες Ε/κ ή ξένων.

Όπως μεταδίδεται από τα κατεχόμενα, ο κ. Αλτέρ αναφέρθηκε στην περίκλειστη πόλη της Αμμοχώστου κατά την διάρκεια κοινής συνέντευξης Τύπου με την τεχνική αντιπροσωπεία της Προεδρίας της Τουρκικής Δημοκρατίας και της Ένωσης Δήμων της Τουρκίας, που βρίσκονται στο ψευδοκράτος για την υπογραφή πρωτοκόλλου συνεργασίας με την «ένωση τ/κ δήμων».

Ο Ισμαήλ Αλτέρ είπε ότι το Βαρώσι έχουν επισκεφθεί πάνω από 140.000 άτομα και τα Σ/κ μόνο οι επισκέψεις ξεπερνούν τις 4000. Όταν μιλάς, πρόσθεσε, με αυτούς που έρχονται από την «νότια Κύπρο», βλέπεις ότι δεν νιώθουν δυσφορία. «Υπάρχουν αυτοί που έζησαν το 1974 και το 1963, τέλειωσε. Μακάρι να μην συνέβαινε αλλά ποιος θα το αντιστρέψει; Το σημαντικό είναι, τι είδους συμφωνία θα καταλήξουμε να έχουμε σε αυτό το νησί από τώρα και πέρα και πως μπορούμε να αφήσουμε ένα λαμπρό μέλλον στα παιδιά και τους νέους μας. Και η απέναντι πλευρά πρέπει να κατευθυνθεί προς μια λύση σκεπτόμενη και τα δικαιώματα της πλευράς από δω. Εάν υπάρχει η άποψη ότι είναι προς το συμφέρον μας να μείνουμε έτσι, αυτό σημαίνει ότι το Βαρώσι θα παραμείνει έτσι για πολλά χρόνια ακόμη. Πάντα πίστευα ότι το άνοιγμα του Βαρωσιού θα συμβάλει θετικά στη διάρκεια των διαπραγματεύσεων για την Κύπρο».

Αναφέρεται στα τ/κ ΜΜΕ ότι τον «δήμο» Αμμοχώστου επισκέφθηκε 20μελης τεχνική επιτροπή με τον βοηθό γγ της Ένωσης Δήμων της Τουρκίας, Καϊχάν Οζούμ και την Δήμαρχο Γκαζιαντέπ και Πρόεδρο της Ένωσης Δήμων, Φατμά Σιαχίν.

Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.
Ακολουθήστε μας και στο Google News.