Η ανάκληση ή όχι του διορισμού Αγαθαγγέλου δείχνει προθέσεις για το ΓεΣΥ

Του
Νεόφυτου Νεοφύτου

 

Η καταιγίδα αντιδράσεων για το διορισμό του δρος Πέτρου Αγαθαγγέλου στο Δ.Σ. του Οργανισμού Ασφάλισης Υγείας δεν προβλημάτισαν τον Πρόεδρο Αναστασιάδη και την κυβέρνηση ΔΗΣΥ. Επιμένουν στην απόφασή τους κατά τρόπο ετσιθελικό και αυταρχικό. Επιμένουν στην επιλογή Αγαθαγγέλου, η οποία είναι συνειδητή επιλογή από την κυβέρνηση Αναστασιάδη – ΔΗΣΥ με συγκεκριμένους στόχους και εξυπηρετήσεις. Ο δρ Αγαθαγγέλου τυγχάνει και της απόλυτης στήριξης των εργοδοτικών οργανώσεων ΟΕΒ και ΚΕΒΕ, αφού θα εκπροσωπεί τα συμφέροντά τους.


Υπενθυμίζουμε ότι όταν συζητείτο η μεταρρύθμιση του ΓεΣΥ, η ΟΕΒ, το ΚΕΒΕ, όπως και ο κ. Αγαθαγγέλου, καθώς και ο πρόεδρος της ΕΔΕΚ, Μ. Σιζόπουλος, είχαν ταχθεί εναντίον του μονοασφαλιστικού συστήματος υγείας. Εναντίον τάχθηκε συγκαλυμμένα και ο πρόεδρος του ΔΗΣΥ, Αβέρωφ Νεοφύτου, ο οποίος ωστόσο είχε δηλώσει ότι ο ΔΗΣΥ θα προτιμούσε πολυασφαλιστικό σύστημα υγείας, αλλά χάριν της «ενότητας» είναι υπέρ του κυβερνητικού νομοσχεδίου. Σημειώνουμε ότι το μονοασφαλιστικό σύστημα υγείας είχε συμφωνηθεί και είχε ετοιμαστεί με τους κοινωνικούς εταίρους από τον πρώην Υπουργό Υγείας, Γ. Παμπορίδη. Συνεπώς, όλοι αυτοί οι κύκλοι, οι οποίοι από την αρχή του νομοσχεδίου διαφωνούσαν με το μονοασφαλιστικό σύστημα υγείας και οι οποίοι προσπάθησαν να βάλουν εμπόδια και τρικλοποδιές και στα πρώτα βήματα του ΓεΣΥ, σήμερα φαίνεται να ενώνουν τις δυνάμεις τους για να ξεδοντιάσουν το σύστημα. Πολύ εύστοχα το ΑΚΕΛ σημειώνει στην τελευταία του ανακοίνωση ότι «η κυβέρνηση του ΔΗΣΥ και μεγάλα επιχειρηματικά συμφέροντα οργανώνουν το ροκάνισμα και την ανατροπή του μονοασφαλιστικού ΓεΣΥ. Με την ίδια συνταγή που μεθόδευσαν το κλείσιμο του Συνεργατισμού, θέλουν τώρα να αλλάξουν τον κοινωνικό χαρακτήρα του ΓεΣΥ». Ακριβώς με αυτό τον τρόπο ενεργούν. Ξεκίνησαν να βάζουν δικούς τους ανθρώπους στα κέντρα λήψης αποφάσεων των οποίων η αποστολή δεν είναι η αναβάθμιση και η επιδιόρθωση λαθών και παραλείψεων, αλλά η υπόσκαψη του ΓεΣΥ έτσι ώστε να παρουσιάζει ελλείμματα, καταχρήσεις και προβλήματα για να έρθουν στην πορεία να μας πουν ότι δεν είναι βιώσιμο και πρέπει να γίνουν ριζικές αλλαγές, βάζοντας πλέον στο τραπέζι ως «θεραπεία» το πολυασφαλιστικό σύστημα.

Επομένως, ο διορισμός Αγαθαγγέλου δεν είναι τυπικός ή συμβολικός, αλλά και ουσιαστικός και η απόφαση εάν θα ανακληθεί ή όχι, θα δείξει και το δρόμο που θα ακολουθήσει η κυβέρνηση ΔΗΣΥ.

Γι’ αυτό οι φίλοι του ΓεΣΥ χρειάζεται να κινητοποιηθούν και να επαγρυπνούν…

Ακολουθήστε το dialogos.com.cy, στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.