Η ανακοίνωση του ακροδεξιού κόμματος προκαλεί ερωτηματικά για τις σχέσεις του με τον ΔΗΣΥ

Σε μια ανακοινωση που προκαλεί ερωτηματικά για τις σχέσεις του με τον ΔΗΣΥ και το Προεδρικό εξέδωσε χθές το ναζιστικό μόρφωμα της Κύπρου, το ΕΛΑΜ.

Κατεβάστε το  Dialogos App
Apple | Android | Huawei

Στην ανακοίνωση του ακροδεξιού μορφώματος, δεν αναφέρεται κάν το όνομα του Πρόεδρου Αναστασιάδη, το οποίο παρεπιμπτώντος αναγράφεται ονομαστικά στο ψήφισμα του Ευρωκοινοβουλίου.

Την ίδια στιγμή στην δήλωση του ΕΛΑΜ οπου ο Πρόεδρος του διετέλεσε φρουρός του καταδικασθέντα ναζιστή Μιχαλολιάκου, αναφέρεται γενικά και αόριστα  σε «ονόματα προέδρων της Κύπρου» που εμπλέκονται σε σκάνδαλα, ενώ το όνομα που αναφέρεται ρητά στην παράγραφο του ψηφίσματος και φιγουράρει δεύτερο, ειναι του Νικου Αναστασιάδη και κανενός άλλου.

Και τέλος η ανακοίνωση του κόμματος όπου στελέχη  του δεν έχουν εκπληρώσει την στρατιωτική τους θητεία, υπόσχεται γενικά και αόριστα ότι θα «αγωνιστεί για την Κύπρο μας αξίζει». Μια πολύ “ελαφριά” ανακοίνωση σε σχέση με τις ανακοίνωσεις τους οταν ειναι να “κτυπήσουν” ανθρώπους μετανάστες ή αλλόθρησκους.

Προκαλεί παντως πολλα ερωτηματικά  αυτη η ενδεχομένως ουδέτερη και γενικόλογη στάση, ενώ στη μεγάλη εικόνα φαίνεται να ισχυεί ότι το ΕΛΑΜ είναι η ακροδεξιά χείρα βοηθείας της κυβέρνησης στα δύσκολα.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ – ΤΟ ΕΛΑΜ ΓΙΑ ΨΗΦΙΣΜΑ ΕΚ
«Δελτίο Τύπου 22/10/21 για το ψήφισμα του ευρωκοινοβουλίου και τα Pandora Papers

Το ψήφισμα του Ευρωκοινοβουλίου αναμφίβολα αποδεικνύει ότι η Κύπρος για ακόμα μια φορά έχει εκτεθεί διεθνώς.

Ακόμα και η εμπλοκή ονομάτων Προέδρων της πατρίδας μας, σε ακόμα μια υπόθεση όπως τα Pandora Papers, δεν περιποιεί τιμή για την χώρα μας, πόσο μάλλον όταν στο πρόσφατο παρελθόν η Κύπρος ήταν πρωταγωνιστής σε πολλές άλλες περιπτώσεις σκανδάλων.

Το Εθνικό Λαϊκό Μέτωπο (Ε.ΛΑ.Μ.) απαιτεί διαλεύκανση των υποθέσεων, ενώ τονίζει ότι θα αγωνιστεί με σθένος για πάταξη των σκανδάλων και της διαφθοράς.

Θα αγωνιστεί για την Κύπρο που μας αξίζει…

Γραφείο Τύπου
Εθνικού Λαϊκού Μετώπου (Ε.ΛΑ.Μ.)»

P1i