Σου ρουφάει το αίμα κάτω από το πετσί σαν αρπακτικό. Αυτό δεν είναι πια ηδονή, είναι ντελίριο, πόνος, κτηνώδης τρέλα

Η Αρρώστια της Νιότης του Φέρντιναντ Μπρούκνερ από τον ΘΟΚ

Η Αρρώστια της Νιότης, τo σπάνια παιγμένο και τολμηρό έργο του Φέρντιναντ Μπρούκνερ, γραμμένο το 1925, ανεβαίνει για πρώτη φορά στην Κύπρο.

Η Αλίκη Δανέζη Knutsen, έχοντας μια εξαιρετική ομάδα ηθοποιών και συνεργατών στη διάθεσή της, φωτίζει την ατμόσφαιρα της εποχής του Μεσοπολέμου, καθορίζοντας το περιβάλλον μέσα στο οποίο τα πρόσωπα του έργου διερευνούν το υποσυνείδητό τους και οδηγούνται σε ακραίες συμπεριφορές.

Στροβιλισμένοι στη δίνη των αισθήσεων και των ερωτικών ανταγωνισμών, επτά νέοι βιώνουν την αβεβαιότητα της εποχής του μεσοπολέμου και αναζητούν τα όριά τους, μέσα από την ηδονή, το σεξ, το πάθος και τον πόνο που μπορούν να προκαλέσουν στους άλλους.

Μια αναζήτηση που οδηγείται σε αδιέξοδο και εκκολάπτει «ακούσια» το αβγό του φιδιού, με την άνοδο του ναζισμού να παραμονεύει για να εκμεταλλευτεί την αίσθηση της ματαιότητας που βιώνουν οι ήρωες.

Ταυτότητα της παράστασης

Μετάφραση: Γιώργος Δεπάστας

Σκηνοθεσία-Δραματουργική επεξεργασία: Αλίκη Δανέζη Knutsen

Μουσική: Monika, Στίχοι τραγουδιών: Monika-Σταύρος Ξενίδης, Σκηνικά-Κοστούμια: Μαρίνα Χατζηλουκά, Κίνηση: Αλέξης Βασιλείου, Ενορχήστρωση: Άρης Ζέρβας, Σχεδιασμός φωτισμών: Σταύρος Τάρταρης, Βοηθός Σκηνοθέτιδος: Εβίτα Ιωάννου, Βοηθός Σκηνογράφος-Ενδυματολόγος: Ελένη Ιωάννου

Παίζουν: Δημήτρης Γεωργιάδης, Κίκα Γεωργίου, Νίκη Δραγούμη, Φώτης Καράλης, Βένια Σταματιάδη, Ανδρέας Τσέλεπος, Νιόβη Χαραλάμπους

Μουσικοί στη σκηνή: Μαριλύ Μήλια, Έλενα Μιχαηλίδου

Παραστάσεις

Λευκωσία: Θέατρο ΘΟΚ, Νέα Σκηνή, κάθε Παρασκευή και Σάββατο, 20:30 και Κυριακή, 18:00

Δημοτικό Θέατρο Σωτήρας, Τετάρτη 6 Μαρτίου, 20:30,

Θέατρο Ριάλτο Λεμεσός, Τετάρτη 13 Μαρτίου, 20:30,

Δημοτικό Θέατρο Λάρνακας, Τρίτη 19 Μαρτίου, 20:30,

Μαρκίδειο Θέατρο Πάφου Τετάρτη 3 Απριλίου, 20:30