Στην Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Αθλητισμού #BeActive, που πραγματοποιήθηκε από τις 23 μέχρι τις 30 Σεπτεμβρίου, συμμετείχε ο Δήμος Αθηένου

Σε δελτίο Τύπου του Δήμου αναφέρεται ότι «η 5η Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Αθλητισμού #BeActive, αποτελεί μια πρωτοβουλία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την προαγωγή του αθλητισμού και της σωματικής άσκησης σε όλη την Ευρώπη και συντονίζεται στην Κύπρο από τον Κυπριακό Οργανισμό Αθλητισμού. Το γενικό θέμα της εκστρατείας ήταν «#BeActive» («να είστε ενεργοί») και στοχεύει στο να ενθαρρύνει όλους τους πολίτες να ενεργοποιηθούν κατά τη διάρκεια της εβδομάδας, αλλά και να παραμείνουν ενεργοί καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους».

Ο Δήμος Αθηένου έλαβε μέρος ως «Ενεργό Αθλητικό Χωριό» (#Be Active Sport Village) με ποικίλες αθλητικές δράσεις, οι οποίες πραγματοποιήθηκαν από τις 23 Σεπτεμβρίου, που έγινε η επίσημη έναρξη, μέχρι και τις 30 Σεπτεμβρίου 2019, με την τελευταία δράση της κολύμβησης. Συνολικά πραγματοποιήθηκαν 15 ποικίλες αθλητικές δράσεις και σ’ αυτήν συμμετείχαν πάρα πολλά άτομα, ανεξαρτήτως ηλικίας, καταγωγής ή επιπέδου φυσικής κατάστασης.

Στην εβδομάδα αθλητισμού #BeActive του Δήμου Αθηένου «συμμετείχαν δημότες και επισκέπτες από τη Λάρνακα και χωριά της περιοχής που τόνισαν την ανάγκη της συνεχούς αθλητικής δραστηριότητας για καλύτερη ζωή και φυσική κατάσταση».

Ο Δήμος Αθηένου εκφράζει ευχαριστίες σε όλους τους συμμετέχοντες και τους εθελοντές δημότες για τη συνεργασία και τη συμμετοχή τους. Ιδιαίτερες ευχαριστίες απευθύνονται προς τον Κυπριακό Οργανισμό Αθλητισμού για τον συντονισμό και την ουσιαστική υποστήριξη όλων των δράσεων που πραγματοποιήθηκαν από τις 23/9/2019 μέχρι και τις 30/9/2019 στην Αθηένου, στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Αθλητισμού.