Η αξία του εθελοντισμού

Η Α/φοι Λανίτη και η The Coca-Cola Company είναι οι επίσημοι χορηγοί του Προγράμματος Εθελοντισμού της διοργάνωσης Πάφος, Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης 2017. Με κεντρικό μήνυμα της πρωτοβουλίας «Μοιραζόμαστε το Πάθος» αναδεικνύεται το πολύτιμο έργο των 300 εθελοντών του Οργανισμού, των αφανών πρωταγωνιστών της διοργάνωσης, διαδίδοντας τις αξίες του εθελοντισμού.

Ο εθελοντισμός παγκοσμίως έχει εξελιχθεί σε έναν από τους σημαντικότερους τρόπους ενθάρρυνσής και ανάπτυξης της αλληλεγγύης και της ανιδιοτελούς προσφοράς των ανθρώπων για ένα κοινό σκοπό και στην περίπτωση της Κύπρου, ο σκοπός αυτός είναι η διεξαγωγή της σημαντικότερης πολιτιστικής διοργάνωσης που έχει φιλοξενηθεί στο νησί μας τα τελευταία χρόνια.

Η Α/φοι Λανίτη τοποθετεί ψηλά τον πήχη της εταιρικής κοινωνικής ευθύνης με την χορηγία του Προγράμματος Εθελοντισμού του Πάφος 2017, παραμένοντας πιστή στις βασικές εταιρικές της αξίες και στην υποστήριξη του εθελοντισμού.

Η εταιρεία μοιράζεται με τους εθελοντές το πάθος, την θετική ενέργεια και το κοινό όραμα για ένα καλύτερο και πιο συλλογικό αύριο. Όπως δηλώνει και η Κάλια Πατσιά, Public Affairs & Communication Manager της Α/φοι Λανίτη «Πιστεύουμε ότι είναι σημαντικό να καλλιεργήσουμε την κουλτούρα του εθελοντισμού ανάμεσα στους νέους ανθρώπους, όχι μόνο επειδή τους δίνει την ευκαιρία να προσφέρουν στην κοινωνία μας αλλά και επειδή ο εθελοντισμός είναι μία πολύτιμη ευκαιρία για να αποκτήσουν νέες δεξιότητες που θα τους βοηθήσουν στην μετέπειτα ζωή τους».

Όραμα της εταιρείας είναι να συμβάλλει στην ανάπτυξη και την ενίσχυση της Πάφου, και μετά το τέλος του θεσμού Πάφος 17, γι’ αυτό και προχωρά με την στήριξη της ανακαίνισης δύο ιστορικών κτηρίων της Πάφου, της Οικίας Shelley και του Παλαιού Παγοποιείο- ΣΟΔΑΠ, τα οποία θα λειτουργήσουν ως βασικοί χώροι για τις εκθέσεις του Προγράμματος της διοργάνωσης Πάφος 2017, και ως σημαντικοί πολιτιστικοί χώροι για την πόλη μετά το τέλος της χρονιάς.

Η Α/φοι Λανίτη έχει παίξει αξιόλογο ρόλο στην ενδυνάμωση του εθελοντισμού τα τελευταία χρόνια στην Κύπρο, έχοντας δημιουργήσει την δική της παράδοση στις δράσεις αυτές. Η εταιρεία μάλιστα βραβεύτηκε το 2016 από το Παγκύπριο Συντονιστικό Συμβούλιο Εθελοντισμού για την προώθηση της ιδέας του εθελοντισμού και την έμπρακτη συμμετοχή της στις δράσεις των κυπριακών εθελοντικών ομάδων.

Η αξία του εθελοντισμού είναι ιδιαίτερα σημαντική και μπορεί να φέρει ουσιαστική αλλαγή και έργο για την κοινωνία μας! Ας την στηρίξουμε όλοι μαζί, διαδίδοντας το μήνυμα του εθελοντισμού και την αξία της συλλογικότητας.

 

Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.
Ακολουθήστε μας και στο Google News.