Τα στατιστικά της ΑΕΛ στο φετινό πρωτάθλημα δείχνουν ξεκάθαρα ότι ο Ντούσαν Κέρκεζ έχει δώσει χρόνο συμμετοχής σχεδόν σε όλους τους ποδοσφαιριστές. Οι αριθμοί που θα παρουσιάσουμε πιο κάτω αφορούν παιχνίδια πρωταθλήματος και όλα όσα κατέγραψαν οι ποδοσφαιριστές της λεμεσιανής ομάδας με την παρουσία τους.

Σημειώνουμε πως δεν συμπεριλαμβάνονται οι ποδοσφαιριστές που αποχώρησαν από το ρόστερ. Γουίλερ και Ιβάν Κάρλος, που αποχώρησαν από την ομάδα τον Ιανουάριο, είχαν κι αυτοί σημαντική συνεισφορά στην έως τώρα πορεία της ομάδας.

Ξεκινώντας, λοιπόν, θα ασχοληθούμε με τις συμμετοχές και τα λεπτά που συμπλήρωσε ο κάθε ένας ποδοσφαιριστής αγωνιζόμενος την τρέχουσα αγωνιστική περίοδο. Από το φετινό ρόστερ της ΑΕΛ μόνο τρεις ποδοσφαιριστές αγωνίστηκαν σε 20 παιχνίδια ή και περισσότερα. Πρώτος είναι ο τερμαοφύλακας Βοζίνια που μέτρησε έως τώρα 23 συμμετοχές και 2070 λεπτά. Ακολουθεί ο Αντρέ Τεϊσέιρα με 22 αγώνες και 1980 λεπτά συμμετοχής και τελευταίος σε αυτό το… γκρουπ είναι ο Μαέ, που συμπλήρωσε 20 αγώνες με τη φανέλα της ΑΕΛ και μέτρησε συνολικά 1382 λεπτά συμμετοχής.

Δύο ποδοσφαιριστές ακολουθούν με 19 συμμετοχές. Πρόκειται για τον Νταβόρ Ζντραφκόφσκι που συμπλήρωσε αισίως 1.511 λεπτά και τον Ανδρέα Αβραάμ με 1.461 λεπτά συμμετοχής. Στις 18 εμφανίσεις είναι ο Μηνάς Αντωνίου που κατέγραψε συνολικά 1.228 λεπτά. Στα 16 παιχνίδια είναι ο Αγκάνοβιτς (1.301 λεπτά), ο Μομσίλο Ράσο (1.297 λεπτά) και ο Ρούμπεν Χουράδο με 999 λεπτά συμμετοχής. Ακολουθούν με 15 αγώνες οι Μεντόγεβιτς και Κυριάκου. Ο πρώτος συμπλήρωσε 1.266 λεπτά συμμετοχής και ο Κύπριος ακραίος αμυντικός 1.253 λεπτά.

Ο Ιόν Γκαστανιάγα είναι ο μοναδικός ποδοσφαιριστής με 14 συμμετοχές και έχει παίξει σε 1.200 λεπτά με τη φανέλα της ΑΕΛ στο φετινό πρωτάθλημα. Στα 13 παιχνίδια και σαφώς λιγότερο χρόνο συμμετοχής απ’ ό,τι αναμενόταν είναι ο Γκαζαριάν που έπαιξε συνολικά 608 λεπτά, ενώ με τον ίδιο αριθμό αγώνων και με 561 λεπτά συμμετοχής είναι ο Τόρες, ο οποίος ταλαιπωρήθηκε και από έναν σοβαρό τραυματισμό που τον κράτησε μακριά από τα γήπεδα από την περασμένη αγωνιστική περίοδο.

Τελευταίος ποδοσφαιριστής με διψήφιο αριθμό συμμετοχών είναι ο Γιάννης Γερολέμου. Ο Κύπριος μέσος έπαιξε σε 11 αγώνες και συμπλήρωσε 645 λεπτά συμμετοχής. Οι υπόλοιποι ποδοσφαιριστές είναι σε μονοψήφιο αριθμό. Πρόκειται για τους Γκοντάλ (9 αγώνες, 437 λεπτά), Αντάμοβιτς (9 αγώνες, 440 λεπτά), Νιλς Τεϊσέιρα (8 αγώνες, 546 λεπτά), Μάιντεβατς (6 αγώνες, 332 λεπτά), Μαρκόφσκι (6 αγώνες, 129 λεπτά) και Στυλιανό Παντελή με 4 αγώνες και συνολικά 40 λεπτά συμμετοχής.

Χρίστος Αποστολίδης