Η χαμηλόμισθη αδελφότεκνη των €3.000 το μήνα

Του Παναγιώτη Πενταλιώτη

Ο Γενικός Ελεγκτής τον Οκτώβρη του 2021 είχε καταγγείλει ότι τέσσερις «συνεργάτιδες» που προσελήφθησαν στην προεδρία της Δημοκρατίας το 2013 ως έκτακτοι υπάλληλοι, το 2018 μετατράπηκαν σε υπαλλήλους αορίστου χρόνου και παρέμειναν στη Δημόσια Υπηρεσία παρά το γεγονός ότι τα συμβόλαιά τους έπρεπε να είχαν «λήξει» το 2018 με την πρώτη θητεία Αναστασιάδη.

Δηλαδή ο Νίκος μας, των άριστων των αριστών, έβαλε στη Δημόσια Υπηρεσία από το παράθυρο τους πολιτικούς διορισμούς τεσσάρων secretaries του ΔΗΣΥ που η συνήθης τους δουλειά ήταν να μαθαίνουν τυφλό σύστημα QWERTY πληκτρολογίου στην Πινδάρου. Ξέρετε άλλωστε πού την έχει γραμμένη την αξιοκρατία στον τόπο μας εδώ και 10 χρόνια. Και άστε τους άλλους να παρακάθονται σε εξετάσεις για διορισμό… όταν και εφόσον ανοίξουν θέσεις στο Δημόσιο.


Οι τέσσερις διορισμοί δεν ήταν τυχαίοι φυσικά. Ήταν παιδιά γέννημα-θρέμμα του Συναγερμού. Η μια εξ αυτών μάλιστα είναι αδελφότεκνη του Νίκου Αναστασιάδη.

Διαβάζοντας επίσης τις ειδήσεις, η κυβέρνηση φαίνεται να μετέφερε τη μισθοδοσία τους από τους «ειδικούς συνεργάτες» στο Γενικό Λογιστήριο, ούτως ώστε να απελευθερωθεί το σχετικό κονδύλι και να μπορεί να προσλάβει άλλους. Μιλάμε για καραμπινάτο ρουσφέτι και αριθμητική τύπου Γιαννάκη Γιαννάκη, με ανοιχτές θέσεις συνεργατών όποτε και όταν θέλουν, όσες θέλουν.

Βέβαια, όταν αποκαλύφθηκε το θέμα, η κυβέρνηση παρέπεμπε το θέμα στον Γενικό Εισαγγελέα για γνωμοδότηση, παρ’ όλο που στην επιστολή πρόσληψής τους αναφερόταν ξεκάθαρα ότι είχε ισχύ μέχρι το τέλος της θητείας Αναστασιάδη (της πρώτης).


Έκανε ακόμα λόγο για «χαμηλόμισθες συνεργάτιδες», βοηθούς του Προέδρου. Εγώ ξέρω ότι ο χαμηλόμισθος δεν υποχρεούται να συμπληρώσει φορολογική αίτηση, επειδή το εισόδημά του απέχει κατά πολύ από αυτό των €19.500.

Οι… «χαμηλόμισθες συνεργάτιδες» ξεπερνούσαν τις 19.500 και πλήρωναν και φόρο εισοδήματος αφού πήραν αυξήσεις τις χρονιές, που ολόκληρης της κοινωνίας μειώνονταν τα εισοδήματα λόγω της οικονομικής κρίσης. Σύμφωνα με τα στοιχεία οι μισθοί τους εξελίχθηκαν σαν τιμές σε πρατήριο βενζίνης: €3.076 για την αδελφότεκνη και οι άλλες τρεις €2.771, €2.580, €2.580!!!

Εδώ που τα λέμε, οι επιτυχίες της κυβέρνησης στα καραμπινάτα βολέματα δεν εξαντλούνται σε αυτές τις… χαμηλά αμειβόμενες ειδικές συνεργάτιδες. Το βιογραφικό της κυβέρνησης του Συναγερμού είναι πλούσιο: διαθέτει Ρίκκο Ερωτοκρίτου, Γιαννάκη Γιαννάκη, την υπόθεση Σιάλου στον ΚΟΑ, την υπόθεση Μιχαηλίδου στο ΓΤΠ και άλλα βολέματα που αν τα γράψουμε, θα θέλουμε ένθετο στην εφημερίδα.


Και έχουμε και τον σωτήρα Αβέρωφ Νεοφύτου, στο ντιμπέιτ, να δηλώνει ότι θα σώσει την αξιοπιστία της Κύπρου. Από ποιον ή ποιους, δεν μας είπε. Δέκα κανονικά, ολόκληρα χρόνια κυβερνά ο Συναγερμός και έρχεται τον 10ο χρόνο να υπόσχεται ανάκτηση αξιοπιστίας από τον Συναγερμό ο ίδιος ο Συναγερμός; Δεδομένου ότι δεν μιλά σε χρυσόψαρα στη γυάλα, κάποιος θα πρέπει να του κάνει αυτή την ερώτηση.

Παρεμπιπτόντως, προχθές πήραμε ένα δείγμα από ντιμπέιτ. Στην υποθετική ερώτηση ότι μετρούμε τη γραμμή υπεράσπισης της κυβέρνησης, τότε νικητής βγαίνει ο imitation υποψήφιος Νίκος Χριστοδουλίδης, ο οποίος φάνηκε να υπερασπίζεται με σθένος και την κυβέρνηση και τον Νίκο Αναστασιάδη σε αντίθεση με τον original υποψήφιο του ΔΗΣΥ, Αβέρωφ Νεοφύτου, ο οποίος αρκέστηκε να μας πει πόσο αισιόδοξος είναι.

Ακολουθήστε το dialogos.com.cy, στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.