Την ανεξέλεγκτη απόρριψη στερεών αποβλήτων σε χωματερές έθεσε ως μείζον περιβαλλοντικό πρόβλημα ειδικά για τις ακριτικές περιοχές ο δήμαρχος Δερύνειας.

Ο Άντρος Καραγιάννης συμμετείχε σε συζήτηση στρογγυλής τραπέζης με θέμα «Η δέσμευση για τη φύση, τους ανθρώπους και την οικονομία» στο πλαίσιο της επίσκεψης του Επιτρόπου Περιβάλλοντος της ΕΕ, Καρμένου Βέλα, στην Κύπρο και εστίασε σε περιβαλλοντικά ζητήματα που αφορούν τις Τοπικές Αρχές, όπως η ανεξέλεγκτη απόρριψη στερεών αποβλήτων εντός και πλησίον της Νεκρής Ζώνης και η έλλειψη Πράσινων Σημείων, κυρίως στις ακριτικές περιοχές της Κύπρου. Όλα αυτά, σημείωσε ο δήμαρχος Δερύνειας συμβάλλουν στη δημιουργία ανεξέλεγκτων σκυβαλότοπων εντός των δημοτικών ορίων, μετατρέποντας τη Νεκρή Ζώνη σε μια χωματερή, στην οποία παρατηρείται μεγάλη περιβαλλοντική καταστροφή.


Η συζήτηση έγινε με την παρουσία του κ. Βέλα, του Υπουργού Γεωργίας, του επικεφαλής του Γραφείου της ΕΕ στην Κύπρο και αρκετών εμπλεκόμενων φορέων και ο δήμαρχος Δερύνειας συμμετείχε ως εκπρόσωπος της Κυπριακής Αντιπροσωπείας στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή των Περιφερειών.

Τάσος Περδίος