Η Cyta πρωτοπορεί και βραβεύεται σε διαγωνισμό με θέμα την Ασφάλεια και Υγεία στην Εργασία

Ως πρωτοποριακή αξιολογήθηκε η πρωτοβουλία της Cyta να προκηρύξει διαγωνισμό αφίσας ανάμεσα στα παιδιά του προσωπικού της και διαγωνισμό για βελτίωση των δραστηριοτήτων της σε θέματα Ασφάλειας και Υγείας εντός του Οργανισμού, γεγονός που της χάρισε το 2ο Βραβείο στον Εθνικό Διαγωνισμό Βραβείων Καλής Πρακτικής 2018, με θέμα «Ασφάλεια και Υγεία στην Εργασία».

Τα βραβεία Καλής Πρακτικής 2018 απονεμήθηκαν κατά τη διάρκεια της τελετής έναρξης της Εβδομάδας Ασφάλειας και Υγείας στην Εργασία 2018, στις 22 Οκτωβρίου 2018, από την Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων, κα Ζέτα Αιμιλιανίδου. Το βραβείο για τη Cyta παρέλαβε ο Επικεφαλής Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης του Οργανισμού κ. Θεόδουλος Μακρυγιάννης. Αξίζει να σημειωθεί ότι το 1ο βραβείο απονεμήθηκε στην εταιρεία Τσιμεντοποιία Βασιλικού Δημόσια Εταιρεία Λτδ και το 3ο βραβείο απονεμήθηκε από κοινού στις εταιρείες Τράπεζα Κύπρου και C.A Papaellinas Ltd (Pharmacyline).

Τα Βραβεία Καλής Πρακτικής για Ασφαλείς και Υγιείς Χώρους Εργασίας διοργανώνονται από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό για την Ασφάλεια και την Υγεία στην Εργασία (EU-OSHA) σε συνεργασία με το Τμήμα Επιθεώρησης Εργασίας του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων και έχουν ως στόχο την αναγνώριση εξαίρετων και καινοτόμων συνεισφορών στην ασφάλεια και την υγεία στους χώρους εργασίας. Τα βραβεία λειτουργούν και ως πλατφόρμα για την ανταλλαγή και την προώθηση καλών πρακτικών σε ολόκληρη την Ευρώπη.

Η απόφαση της Cyta να προχωρήσει με την προκήρυξη των εν λόγω διαγωνισμών, είχε ως στόχο την υλοποίηση της γενικότερης πολιτικής του Τμήματος Επιθεώρησης Εργασίας για διαρκή και σταθερή βελτίωση των επιπέδων ασφάλειας και υγείας στους χώρους εργασίας, αλλά και τη γενικότερη μείωση των εργατικών ατυχημάτων και επαγγελματικών ασθενειών στην Κύπρο.

Η προστασία της ασφάλειας και της υγείας των εργαζομένων στη Cyta και των οικογενειών τους, των πελατών του Οργανισμού και όλων όσοι επηρεάζονται από τις δραστηριότητές του, αλλά και η επιδίωξη της συνεχούς και σταθερής βελτίωσης των συνθηκών και του περιβάλλοντος εργασίας, αποτελούν βασική προϋπόθεση για δημιουργία κουλτούρας ασφαλείας στον Οργανισμό. Αυτό επιτυγχάνεται κυρίως με την εναρμόνισή του Οργανισμού με την εθνική νομοθεσία, την εφαρμογή της μέσω ενός αποτελεσματικού συστήματος διαχείρισης ασφάλειας και υγείας, με την προώθηση προγραμμάτων πρόληψης των εργατικών ατυχημάτων και επαγγελματικών ασθενειών και ιδιαίτερα με την ενεργό εμπλοκή του ίδιου του προσωπικού στη διαδικασία αναβάθμισης των συνθηκών ασφάλειας και υγείας.

(Δελτία Τύπου της Cyta και φωτογραφικό υλικό, μπορείτε να βρείτε, επίσης, και στην ιστοσελίδα www.cyta.com.cy/pr/pressreleases)

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News


Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy