Η διαχείριση τ/κ περιουσιών στο πλάνο βολέματος και ρουσφετιού για τον ΔΗΣΥ – Τα διαμοίραζαν σε δικούς τους

  • Καθημερινή ενημέρωση

    Κάθε πρωί η επικαιρότητα στο inbox σου.

  • Αναξιοκρατική και ρουσφετολογική διαχείριση τουρκοκυπριακών υποστατικών. 
  • Διαμοιράζουν τουρκοκυπριακά σε ημέτερους του ΔΗΣΥ

 

Οι τουρκοκυπριακές περιουσίες έχουν μετατραπεί σε «αμπελοχώραφο» του ΔΗΣΥ με τα ηγετικά στελέχη του κόμματος να παρεμβαίνουν ώστε να διαμοιράζονται σε συγγενείς, φίλους, κουμπάρους και ημετέρους.

Η κυβέρνηση του ΔΗΣΥ έχει περιλάβει και τη διαχείριση των τουρκοκυπριακών περιουσιών στο πλάνο του βολέματος και του ρουσφετιού.


Σε  έκτακτη συνεδρία της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Προσφύγων εξετάστηκε χθες η διαχείριση των τουρκοκυπριακών περιουσιών, οι οποίες βρίσκονται υπό την Κηδεμονία του Υπουργού Εσωτερικών και πρέπει να παραχωρούνται προς χρήση, σε δικαιούχους πρόσφυγες  σύμφωνα με κοινωνικοοικονομικά κριτήρια.

Τα όσα ακούστηκαν και καταγγέλθηκαν στην Επιτροπή Προσφύγων προκαλούν θυμό και αγανάκτηση, με δύο κραυγαλέες περιπτώσεις, οι οποίες επιβεβαιώνουν το πλιάτσικο που γίνεται.

Εμπορικό υποστατικό στο κέντρο της πόλης της Πάφου, δόθηκε σε υιό επιχειρηματία (διαθέτει και άλλα τ/κ εμπορικά υποστατικά), ο οποίος δήλωσε άνεργος! Σύμφωνα με πληροφορίες μας, πρόκειται για νεαρό άτομο που διατηρεί στενές σχέσεις με συγγενή πρώτου βαθμού αξιωματούχων του ΔΗΣΥ, οι οποίοι απασχόλησαν και πάλι με θέματα τουρκοκυπριακών περιουσιών στη Λάρνακα.


Επίσης δόθηκε εμπορικό υποστατικό σε κεντρικό σημείο της Πάφου σε γνωστή οικογένεια επιχειρηματία ο οποίος φαίνεται να διατηρεί φιλικές σχέσεις με τον πρόεδρο του ΔΗΣΥ Αβέρωφ Νεοφύτου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ανέτρεψαν απόφαση της Συμβουλευτικής Επιτροπής για να δοθούν τα συγκεκριμένα εμπορικά υποστατικά, ενώ φρόντισαν σε χρόνο ρεκόρ να υπογραφούν τα συμβόλαια μήπως και γίνει επανεξέταση των υποθέσεων μετά τις καταγγελίες στη Βουλή.

Ο Δήμαρχος της Πάφου Φαίδωνας Φαίδωνος αναφέρθηκε και σε γεωργική γη χιλίων στρεμμάτων που δόθηκαν σε γιο υπαλλήλου της Υπηρεσίας Διαχείρισης Τουρκοκυπριακών Περιουσιών.
Μίλησε επίσης για ένα από τα πλέον προνομιούχα καταστήματα, το οποίο, όπως είπε δόθηκε σε εκατομμυριούχο με κομματικές πλάτες.


Ο βουλευτής του ΑΚΕΛ Χρίστος Χριστοφίδης ανέφερε πως «Το πρόβλημα είναι ότι στις πρόσφατες αποφάσεις για τη διάθεση των συγκεκριμένων υποστατικών, μερικά εκ των οποίων είναι πολύ μεγάλης αξίας, έγινε αναξιοκρατική, ρουσφετολογική διαχείριση από το Υπουργείο Εσωτερικών.

Αυτή η ρουσφετολογική διαχείριση έρχεται να προστεθεί σε μια αλυσίδα γεγονότων τα οποία βλέπουμε τα τελευταία χρόνια και γίνεται στη βάση κομματικών κριτηρίων, αλλά και στη βάση εξυπηρέτησης μεγάλων οικονομικών συμφερόντων. Ξεκαθάρισε πέραν πάσης αμφιβολίας, πρόσθεσε, ότι ενώ από το 2016 υπήρξε στρατηγικός σχεδιασμός για τη διαχείριση των τουρκοκυπριακών περιουσιών, αυτός καταχωνιάστηκε στα συρτάρια, για να μπορούν εκείνοι που τους δίδεται η δυνατότητα να κάνουν ρουσφέτι και να εξυπηρετούν μεγάλα οικονομικά συμφέροντα».

Ο Χ. Χριστοφίδης επεσήμανε ότι έχει κληθεί η Ελεγκτική Υπηρεσία να προχωρήσει σε έλεγχο των συγκεκριμένων αποφάσεων και έχουμε ενημερωθεί ότι ο έλεγχος έχει ξεκινήσει. Ανέφερε ακόμη ότι το θέμα θα φτάσει μέχρι τέλους καθώς «δεν είναι δυνατό χιλιάδες πρόσφυγες να αδικούνται και την ίδια ώρα να εξυπηρετούνται λεφτάδες και κομματικοί παρατρεχάμενοι».


Ο βουλευτής του ΑΚΕΛ ανέφερε, τέλος, ότι «είδαμε το θέμα των τουρκοκυπριακών υποστατικών στην Πάφο, όμως υπάρχει τεράστιο θέμα με τη διαχείριση των τουρκοκυπριακών περιουσιών σε όλες τις επαρχίες τα τελευταία χρόνια και παρά τις προσπάθειες της Βουλής και της αντιπολίτευσης, ώστε να μπουν αντικειμενικά και μετρήσιμα κριτήρια στην όλη διαδικασία, αυτό δεν κατέστη δυνατό, διότι προφανώς οι σημερινοί κυβερνώντες βολεύονται από αυτή την απαράδεκτη κατάσταση».

Γιάννης Κακαρής

Ακολουθήστε το dialogos.com.cy, στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.