“Η διαπλοκή και η διαφθορά έχουν ξεπεράσει κάθε προηγούμενο”

Η διαπλοκή και η διαφθορά έχουν ξεπεράσει κάθε προηγούμενο επί διακυβέρνησης Αναστασιάδη, επισημαίνει η αντιπολίτευση.

Ο Γ.Γ. του ΑΚΕΛ Άντρος Κυπριανού δήλωσε στον Άστρα ότι το ΑΚΕΛ ήταν το μόνο κόμμα που αντιδρούσε έντονα σε πολλές περιπτώσεις για τον υποκειμενισμό που ακολουθεί η κυβέρνηση στα θέματα προαγωγών και των διορισμών από την κυβέρνηση.

Υπενθύμισε την περίπτωση Ρίκκου Ερωτοκρίτου ο οποίος βρίσκεται πίσω από τα κάγκελα της φυλακής, όπως είπε και για το ότι ο πρόεδρος της Δημοκρατίας ένιωσε την ανάγκη να τον υπερασπιστεί.


Αναφέρθηκε επίσης μεταξύ άλλων και στις καταγγελίες του τέως Διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας Πανικού Δημητριάδη οι οποίες επιβεβαιώθηκαν και από τον τέως υπουργό οικονομικών του Νίκου Αναστσιάδη, τον Μιχάλη Σαρρή, ότι υπήρξε διαπλοκή στην εξαγωγή χρημάτων την περίοδο του κουρέματος.

Ο υποψήφιος πρόεδρος Γιώργος Λιλλήκας ανέφερε στον Άστρα ότι το σύστημα της διαπλοκής και της διαφθοράς είναι πολύ ισχυρό και ότι λόγω της ατιμωρησίας οι εμπλεκόμενοι ένιωθαν άνετα.
Χρειάζονται άμεσα και ριζικά μέτρα για να αντιμετωπιστεί αυτή η μάστιγα, πρόσθεσε, αλλά πέραν τούτου, εκείνο που πρέπει να ενισχυθεί είναι οι μηχανισμοί εσωτερικού ελέγχου, ώστε να εντοπίζονται τα κενά που επιτρέπουν τα φαινόμενα αυτά, ώστε να αποτρέπονται.

Ο πρόεδρος της ΕΔΕΚ Μαρίνος Σιζόπουλος είπε στον Άστρα ότι τα θέματα αξιοκρατίας και διαφάνειας πάντοτε ήταν προβληματικά στην Κύπρο αλλά την παρούσα πενταετία έχουν ξεπεραστεί κάθε προηγούμενο.

Ακολουθήστε το dialogos.com.cy, στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.