Η Δικοινοτική Πρωτοβουλία Ειρήνης-Ενωμένη Κύπρος χαιρετίζει την υποψηφιότητα Sevgül Uludağ για Νόμπελ Ειρήνης

Η Δικοινοτική Πρωτοβουλία Ειρήνης – Ενωμένη Κύπρος χαιρετίζει την υποψηφιότητα της διερευνητικής δημοσιογράφου Sevgül Uludağ για το βραβείο Νόμπελ Ειρήνης. Η Sevgül Uludağ προτάθηκε στη Νορβηγική επιτροπή Νόμπελ, για το βραβείο Νόμπελ Ειρήνης 2019, από την Άννα Αγαθαγγέλου, Αναπληρώτρια Καθηγήτρια Πολιτικών Επιστημών στο Πανεπιστήμιο York του Καναδά.

Σε ανακοίνωση της Δικοινοτικής Πρωτοβουλίας που προσυπογράφεται από 75 οργανώσεις και από τις δύο κοινότητες αναφέρεται ότι η υποψηφιότητα προτάθηκε ως αναγνώριση του πολύτιμου έργου της Sevgül στο θέμα των αγνοούμενων “καθώς και της χρήσης των δημοσιογραφικών της δεξιοτήτων για επίλυση των προβλημάτων των δύο κοινοτήτων με δημοκρατικούς τρόπους και για τη δημιουργία αμοιβαίας κατανόησης μεταξύ τους σε αυτό το ευαίσθητο ζήτημα”.

Γίνεται αναφορά επίσης σε ανακοινώσεις που εξέδωσαν οι εφημερίδες Yeniduzen και Πολίτης στις οποίες γράφει η δημοσιογράφος στις οποίες αναφέρουν ότι τόσο η ίδια, όσο και οι εφημερίδες “έχουν δεχτεί πολλές φορές σοβαρές απειλές, όμως η Uludağ υπερασπίστηκε τις καθολικές ανθρώπινες αξίες με την πατριωτική της στάση ενάντια σε αυτές τις απειλές”.

Τα τελευταία 13 χρόνια η Sevgül Uludağ έχει δημιουργήσει εθελοντικά μια «Ανοικτή Τηλεφωνική Γραμμή» (Hot Line) με τα κινητά της τηλέφωνα για τους αναγνώστες της και από τις δύο κοινότητες. Μέσω αυτών των γραμμών οι αναγνώστες της μπορούν να επικοινωνούν μαζί της ανώνυμα για να δώσουν πληροφορίες.

Η Sevgül Uludağ συνεργάστηκε με τους συγγενείς των “αγνοουμένων” από τις δύο κοινότητες, για τη δημιουργία μιας δικοινοτική οργάνωσης συγγενών αγνοουμένων και θυμάτων του πολέμου που ονομάζεται “Μαζί Μπορούμε” που είναι ιδρυτικό μέλος της Δικοινοτικής Πρωτοβουλίας Ειρήνης – Ενωμένη Κύπρος όπως και το “Hands across the divide”, μια άλλη δικοινοτική ομάδα στη οποία η Sevgül Uludağ εργάστηκε ενεργά για την ίδρυση της.

Η Sevgül Uludağ έχει λάβει διάφορα διεθνή βραβεία για το έργο και τις άοκνες προσπάθειές της, όπως το «Διεθνής Βραβείο για Θάρρος στη δημοσιογραφία», «Βραβείο του Ευρωπαίου Πολίτη» του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, «Βραβείο Ελευθερίας Τύπου της RSF» και τιμήθηκε από την κοινωνία των πολιτών από τις δύο κοινότητες για το έργο της.

Ακολουθήστε το dialogos.com.cy, στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.