Την ελπίδα να επιτευχθεί σύντομα συμφωνία μεταξύ των ηγετών των δύο κοινοτήτων επί των Όρων Αναφοράς, που σύμφωνα με τον Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ θα ανοίξουν το δρόμο για επανέναρξη των συνομιλιών για λύση του Κυπριακού, εξέφρασε σήμερα η Δικοινοτική Πρωτοβουλία Ειρήνης – Ενωμένη Κύπρος σε συνάντηση με τον Τουρκοκύπριο ηγέτη Μουσταφά Ακιντζί.

Στη συνάντηση διαβιβάστηκε μήνυμα προς τον κ. Ακιντζί, στο οποίο, μεταξύ άλλων, εκφράζεται ανησυχία για το αδιέξοδο στη διαδικασία των συνομιλιών, που έχει ως αποτέλεσμα την κλιμάκωση της έντασης γύρω από τις γεωτρήσεις για το φυσικό αέριο.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Πρωτοβουλίας, κατά τη διάρκεια της συνάντησης η αντιπροσωπεία αντάλλαξε απόψεις με τον κ. Ακιντζί για την παρούσα κατάσταση του Κυπριακού, επαναβεβαιώνοντας την υποστήριξή της στο στόχο για επανένωση της Κύπρου.

Η αντιπροσωπεία εξέφρασε την υποστήριξη της στα ψηφίσματα του ΟΗΕ και τις συμφωνίες που επιτεύχθηκαν μεταξύ των ηγετών μέχρι το Κρανς Μοντάνα, και επαναβεβαιώθηκε η υποστήριξη για μια λύση του Κυπριακού στη βάση της δικοινοτικής, διζωνικής ομοσπονδίας, με πολιτική ισότητα και αποτελεσματική συμμετοχή της τουρκοκυπριακής κοινότητας.