Η Δημοκρατία απαγόρευσε τις διελεύσεις Τ/Κ προς τα Κόκκινα

Μετά την απόφαση του κατοχικού καθεστώτος για διέλευση από και προς τα κατεχόμενα με θετικό τεστ PCR εντός 24ώρου, η Δημοκρατία αποφάσισε να τερματίσει από σήμερα, τις διελεύσεις Τουρκοκυπρίων από τα Κατεχόμενα στο Θύλακα Κοκκίνων μέσω του Οδοφράγματος Λιμνήτη.

Καλά ενημερωμένη διπλωματική πηγή ανέφερε στον Astra 92.8 το μεσημέρι ότι η απόφαση του κατοχικού καθεστώτος στην ουσία απαγορεύει στους κατοίκους Τηλληρίας να μεταβούν από και προς Λευκωσία μέσω των οδοφραγμάτων.

Η ίδια πηγή επεσήμανε ότι με αυτή την απόφαση, στην ουσία καθίσταται ανενεργό το ένα από τα κομμάτια της συμφωνίας Χριστόφια-Ταλάτ για τη διάνοιξη του οδοφράγματος Λιμνήτη.

Η συμφωνία προέβλεπε τότε διάνοιξη του οδοφράγματος Λιμνήτη και διέλευση Τουρκοκυπρίων τρεις φορές τη βδομάδα από και προς τα Κόκκινα μέσω Λιμνήτη.

Εφ’ όσον το ένα κομμάτι της συμφωνίας είναι ανενεργό, ανέφερε η ίδια πηγή, κρίθηκε, όχι για σκοπούς αντιπερισπασμού αλλά για σκοπούς άσκησης πίεσης προς την άλλη πλευρά, αλλά και για σκοπούς αποφυγής οποιωνδήποτε μέτρων από τους κατοίκους, να τερματιστούν οι διελεύσεις.