Η ε/κ πλευρά δεν έχει δικαίωμα να μιλά εκ μέρους των Τ/κ, υποστηρίζει το «υπεξ»

Η ε/κ πλευρά, παρ’ ότι δεν έχει δικαίωμα να μιλά εκ μέρους του τ/κ «λαού», σχολιάζει ακόμα και τις σχέσεις του ψευδοκράτους με την Τουρκία, αναφέρει ανακοίνωση του «υπουργείου εξωτερικών» που θεωρεί ότι η ανακοίνωση-αντίδραση του Υπουργείου Εξωτερικών της Κυπριακής Δημοκρατίας στα όσα είπε το τουρκικό ΥΠΕΞ και το «υπεξ» στα κατεχόμενα για την άσκηση «Αγαπήνωρ», περιέχει «εκφράσεις που ξεπερνούν τα όρια».


Όπως μεταδίδεται στα κατεχόμενα, στην ανακοίνωση του «υπεξ» προστίθεται ότι η ε/κ πλευρά έχει μια «παλιομοδίτικη νοοτροπία» και δεν μπορεί να καταλάβει ότι οι αδιάρρηκτες σχέσεις Τουρκίας – ψευδοκράτους δεν πρόκειται να χαλάσουν.

Η ανειλικρίνεια της ε/κ πλευράς, αναφέρει, φαίνεται από το ότι έχει εγκαταστήσει βαρύ οπλισμό κατά μήκος των «συνόρων» – όπως αποκαλεί την πράσινη γραμμή – βάζει τους παπάδες να κάνουν βολές, πραγματοποιεί με αρκετές χώρες στρατιωτικές ασκήσεις, κάνει διμερείς στρατιωτικές συμφωνίες και προβαίνει σε μονομερείς ενέργειες στην ανατολική Μεσόγειο παραβιάζοντας τα δικαιώματα των Τ/κ.

«Η ανειλικρίνεια της ε/κ πλευράς ελέγχθηκε στο δημοψήφισμα του 2004. Ο μόνος στόχος της ε/κ πλευράς που απέρριψε όλες τις προτάσεις συμφωνίας, είναι να παραμείνει όμηρος ο τ/κ λαός κάτω από εμπάργκο».


Η στάση της ε/κ πλευράς που αγνοεί τις απόψεις, ακόμη και την ύπαρξη του τ/κ «λαού», και η εσφαλμένη αντίληψη ότι η Τουρκία είναι ο μόνος συνομιλητής της στο Κυπριακό είναι μάταιη, προστίθεται.

Δεν θα αλλάξει, καταλήγει η ανακοίνωση του «υπεξ», η πραγματικότητα της ύπαρξης της «τδβκ» – όπως αποκαλείται το ψευδοκράτος – που είναι κυρίαρχο στα εδάφη του και αντιπροσωπεύει τον τ/κ «λαό», ο οποίος είναι ο κοινός ιδιοκτήτης του νησιού.

Ακολουθήστε το dialogos.com.cy, στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.