Η ΕΔΟΝ αλληλέγγυα με την ελληνική νεολαία κατά της απαγόρευσης των διαδηλώσεωνΗ ΕΔΟΝ με ανακοίνωση της στέκεται αλληλέγγυα με την ελληνική νεολαία κατά της απαγόρευσης των διαδηλώσεων.

Αυτούσια η ανακοίνωση της ΕΔΟΝ:

H ΕΔΟΝ εκφράζει την αλληλεγγύη της με το λαό και τη νεολαία της Ελλάδας, που βρίσκονται αντιμέτωποι με την προσπάθεια της ελληνικής κυβέρνησης για απαγόρευση δια νόμου των διαδηλώσεων και της συνδικαλιστικής δράσης. Ιδιαίτερα, την αλληλεγγύη και τη συμπαράσταση μας στέλνουμε στην αδελφή μας οργάνωση στη χώρα, την Κομμουνιστική Νεολαία Ελλάδας, που βρίσκεται στην πρώτη γραμμή και σε αυτό τον αγώνα.

Η ποινικοποίηση του δικαιώματος των εργαζόμενων να συνδικαλίζονται και να διαδηλώνουν δεν αποτελεί πρωτοτυπία της ελληνικής κυβέρνησης. Παρόμοιες προσπάθειες έχουμε δει από σειρά κρατών και την ίδια την Ευρωπαϊκή Ένωση, που μπροστά στην αδυναμία τους να διαχειριστούν τα αδιέξοδα του συστήματος, καταφεύγουν σε συντηρητικοποίηση του νομικού συστήματος και άκρατη χρήση καταστολής. Την ίδια ώρα, καταδικάζουμε την άκρατη καταστολή που σημειώθηκε κατά την χθεσινή κινητοποίηση.

Ως ΕΔΟΝ, καλούμε τη νεολαία του τόπου μας να βρίσκεται σε ετοιμότητα καθώς η κυβέρνηση Αναστασιάδη-ΔΗΣΥ, έχει πολλές φορές δείξει πως αυτές οι πρακτικές είναι απόλυτα συνυφασμένες με τη φιλοσοφία της. Δεν αποκλείεται στο μέλλον να γίνουμε μάρτυρες και πάλι, αντιγραφής αυτών των αντιλαϊκών πολιτικών. «Γιορτή δική τους, παραμονή δική μας».