Η ΕΔΟΝ για την Παγκόσμια Ημέρα κατά της Ομοφοβίας, Τρανσφοβίας και Αμφιφοβίας

«Η 17η Μαΐου έχει καθιερωθεί ως η Παγκόσμια Ημέρα κατά της Ομοφοβίας, Τρανσφοβίας και Αμφιφοβίας. Δυστυχώς υπάρχει ακόμη ανάγκη να υπενθυμίζεται το αυτονόητο, ότι δηλαδή όλοι οι άνθρωποι γεννιούνται ίσοι και με ίσα δικαιώματα στην διαφύλαξη της ανθρώπινης τους αξιοπρέπειας», σημειώνεται σε σχετική ανακοίνωση της ΕΔΟΝ.

Αναλυτικά:

«Η καθιέρωση μιας τέτοιας παγκόσμιας ημέρας, καθίσταται αναγκαία σε ένα κόσμο όπου το «διαφορετικό», το «άλλο», αυτό που διαφέρει από τα παραδοσιακά πρότυπα της κοινωνικής νόρμας, περιθωριοποιείται και απειλείται η σωματική του ακεραιότητα αλλά και η ανθρώπινη του αξιοπρέπεια. Σε έναν κόσμο όπου ένα μη-ετεροφυλόφιλο άτομο ζει με τον φόβο των απειλών, της βίας και του κοινωνικού αποκλεισμού, η 17η Μαΐου αποτελεί ορόσημο στην καταδίκη και απομόνωση ομοφοβικών και τρανσφοβικών συμπεριφορών και αντιλήψεων.

Παρά το γεγονός ότι έχουν γίνει αρκετά βήματα προόδου, οι συντηρητικές δομές της κυπριακής κοινωνίας, ο θεσμικός ρατσισμός και η εκκλησία, εξακολουθούν να θρέφουν  επικίνδυνα, μισαλλόδοξες αντιλήψεις. Μόλις πριν από λίγους μήνες βγήκαν στο φως της δημοσιότητας ακραία ομοφοβικά και αντιεπιστημονικά περιστατικά, κατά τη συζήτηση της πρότασης νόμου που έθεσε το ΑΚΕΛ, σχετικά με την ποινικοποίηση των θεραπειών μεταστροφής.

Ως ΕΔΟΝ, θεωρούμε πως τα δικαιώματα των ΛΟΑΤ+ ατόμων είναι συνυφασμένα με τα ανθρώπινα δικαιώματα και πρέπει να αντιμετωπίζονται με τον ίδιο σεβασμό. Ως νεολαία, ενώνουμε τη φωνή μας ενάντια σε κάθε μορφή ομοφοβίας, τρανσφοβίας και αμφιφοβίας και προσανατολίζουμε τις δράσεις μας προς την καταπολέμηση κάθε μορφής διάκρισης και ρατσισμού σε όλους τους τομείς».

Ακολουθήστε το dialogos.com.cy, στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.