«Η ΕΕ ενεργεί ως εκπρόσωπος της ελληνοκυπριακής πλευράς» ισχυρίστηκε ο Ερντογάν

Οι Ελληνοκύπριοι εξακολουθούν να θεωρούν τους εαυτούς τους μοναδικούς ιδιοκτήτες του νησιού ισχυρίστηκε σήμερα ο Τούρκος πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν, σε συνάντησή του με όλους τους πρέσβεις των κρατών – μελών της ΕΕ στην Άγκυρα.


Κατεβάστε το  Dialogos App
Apple | Android | HuaweiΌπως μεταδίδει ο ανταποκριτής του ΑΣΤΡΑ Δημήτρης Αγάδης, ο Ταγίπ Ερντογάν είπε ότι η ΕΕ αγνοεί τα δικαιώματα των Τουρκοκυπρίων και ενεργεί ως εκπρόσωπος της ελληνοκυπριακής πλευράς. Σημείωσε δε ότι η Τουρκία μαζί με τη λεγόμενη τουρκική δημοκρατία βόρειας Κύπρου καταβάλει προσπάθειες για επίλυση του κυπριακού. Ο Τούρκος πρόεδρος ανέφερε ότι ήρθε η ώρα η ΕΕ να κάνει ειλικρινή απολογισμό, να εκπληρώσει τις υποσχέσεις που έδωσε στους Τουρκοκύπριους με το δημοψήφισμα του 2004 και να αξιολογήσει προτάσεις που κατέθεσε η τουρκοκυπριακή πλευρά για λύση δυο κρατών. Όπως είπε, οτιδήποτε άλλο θα είναι χάσιμο χρόνου και ενέργειας.

Επίσης, αφήνοντας υπαινιγμούς για Κύπρο και Ελλάδα ανέφερε ότι κάποιες χώρες δεν πρέπει να μεταφέρουν τα προβλήματά τους με την Τουρκία στους διαδρόμους της ΕΕ.

Παράλληλα, ο Τούρκος πρόεδρος ισχυρίστηκε ότι η Τουρκία κατέβαλε μεγάλες προσπάθειες για μείωση της έντασης με την Ελλάδα, λέγοντας μάλιστα ότι οι δυο γειτονικές χώρες μπορούν να λύσουν τα προβλήματά απευθείας και με εποικοδομητικό διάλογο. Ζήτησε δε να μπει τέλος στις επαναπροωθήσεις μεταναστών στο Αιγαίο γιατί όπως είπε παραβιάζεται το διεθνές δίκαιο.

Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.
Ακολουθήστε μας και στο Google News.

Κατεβάστε το  Dialogos App
Apple | Android | Huawei