Η ΕΕ έτοιμη να παράσχει βοήθεια αν της ζητηθεί μετά το σεισμό που έπληξε Σμύρνη και Σάμο

Η ΕΕ έτοιμη να παράσχει βοήθεια αν της ζητηθεί μετά το σεισμό που έπληξε Σμύρνη και Σάμο

German Ursula von der Leyen talks to journalists during a news conference following her election as new European Commission President at the European Parliament in Strasbourg, eastern France, Tuesday, July 16, 2019. (AP Photo/Jean-Francois Badias)

“Οι σκέψεις μου είναι με την Ελλάδα και την Τουρκία. Παρακολουθούμε την κατάσταση και είμαστε έτοιμοι να βοηθήσουμε, με όλους τους δυνατούς τρόπους”, δήλωσε η Πρόεδρος της Κομισιόν Ούρσουλα Φον Ντερ Λάιεν, σε σχέση με τον σεισμό που έπληξε νωρίτερα Σάμο και Σμύρνη.

“Η ΕΕ παρακολουθεί στενά τις εξελίξεις του ισχυρού σεισμού που έπληξε το Αιγαίο πέλαγος από την Ελλάδα και την Τουρκία. Οι σκέψεις μου είναι με όλους τους ανθρώπους που επηρεάζονται. Η ΕΕ είναι έτοιμη να παράσχει υποστήριξη”, σημείωσε σχετικά ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σαρλ Μισέλ.

“Παρακολουθούμε στενά την κατάσταση στο έδαφος μετά από τον ισχυρό σεισμό στο Αιγαίο, που επηρέασε την Ελλάδα και την Τουρκία. Το Κέντρο συντονισμού αντιμετώπισης έκτακτης ανάγκης βρίσκεται σε στενή επαφή με τις αρχές πολιτικής προστασίας”, τόνισε ο αρμόδιος για τη διαχείριση κρίσεων, Επίτροπος Γιάνες Λέναρτσιτς.