Η ΕΕ στέλνει διασώστες στη Βηρυτό μέσω του μηχανισμού πολιτικής προστασίας

Μοιραζόμαστε το σοκ και τη θλίψη του λαού της Βηρυτού μετά τη θανατηφόρα έκρηξη που έχει κοστίσει πολλές ζωές και άφησε πολλούς άλλους τραυματίες”, δήλωσε σήμερα ο Επίτροπος για τη Διαχείριση Κρίσεων Janez Lenarčič σχετικά με την έκρηξη στη Βηρυτό του Λιβάνου, απευθύνοντας τα συλλυπητήρια της ΕΕ “σε όλους εκείνους που έχουν χάσει τους αγαπημένους τους”.

Όπως σημειώνει, “σε αυτή τη δύσκολη στιγμή, η Ευρωπαϊκή Ένωση προσφέρει την πλήρη υποστήριξή της στον λαό του Λιβάνου. Ως άμεσο πρώτο βήμα, ο μηχανισμός πολιτικής προστασίας της ΕΕ ενεργοποιήθηκε κατόπιν αιτήματος των λιβανικών αρχών”.

“Ο Μηχανισμός Πολιτικής Προστασίας της ΕΕ συντονίζει τώρα την επείγουσα ανάπτυξη περισσότερων από 100 υψηλής εκπαίδευσης πυροσβεστών, με οχήματα, σκύλους και εξοπλισμό, που ειδικεύονται στην αναζήτηση και διάσωση σε αστικά περιβάλλοντα”, ανακοίνωσε ο Επίτροπος σημειώνοντας ότι “θα συνεργαστούν με τις αρχές του Λιβάνου για να σώσουν ζωές επί του εδάφους”.

“Ήδη, οι Κάτω Χώρες, η Ελλάδα και η Τσεχία έχουν επιβεβαιώσει τη συμμετοχή τους σε αυτήν την κρίσιμη επιχείρηση. Η Γαλλία, η Πολωνία και η Γερμανία έχουν επίσης προσφέρει βοήθεια μέσω του μηχανισμού και περισσότερα κράτη μέλη μπορούν να προσφέρουν υποστήριξη”, αναφέρει.

“Η ΕΕ έχει επίσης ενεργοποιήσει το δορυφορικό σύστημα χαρτογράφησης Copernicus για να υποστηρίξει τις λιβανικές αρχές στην εκτίμηση της έκτασης της ζημιάς. Στεκόμαστε δίπλα στον Λίβανο και τον λαό του και είμαστε έτοιμοι να κινητοποιήσουμε περαιτέρω βοήθεια”, κατέληξε ο Επίτροπος.

Οι ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy. Ακολουθήστε μας και στο Google News