Η εκδίκηση των…καλλιστείων της Αννίτας!Του Τάσου Αναστάση 

Δεν πίστευα ποτέ ότι θα φτάναμε στο σημείο να λέμε «φέρτε πίσω τον Χαμπιαούρη»!

Και όμως, ο Πρόδρομος Προδρόμου, μέσα σε μερικούς μήνες από την ανάληψη των καθηκόντων του στο Παιδείας, έχει καταφέρει να δημιουργήσει περισσότερους εχθρούς ακόμα και από τον προκάτοχο του.


Αυτό που καταφέρνει ωστόσο ο Πρόδρομος τον τελευταίο καιρό, αποτελεί πρωτιά ακόμα και για τον ίδιο.

Το νέο κατόρθωμα του υπουργού παιδείας και πολιτισμού(!), είναι οι δηλώσεις για το άρθρο της μαθήτριας της β’ τάξης λυκείου, στο οποίο η μαθήτρια αναλύει μερικές σκέψεις της γύρω από το μάθημα των θρησκευτικών και την κοσμικότητα του σύγχρονου σχολείου.

Και ενώ για μέρες, εκατοντάδες εκπαιδευτικοί, έπεσαν σαν όρνεα στο κορίτσι, προχωρώντας σε μια ανελέητη κριτική με βάση την…θρησκεία, περιμέναμε όλοι πως ο Υπουργός της Παιδείας, θα παρενέβαινε πυροσβεστικά και θα έπαιρνε ξεκάθαρη θέση για το ζήτημα, δίνοντας τέλος στην ανθρωποφαγία ορισμένων «εκπαιδευτικών».

Εμφανίζεται λοιπόν την Τρίτη ο Υπουργός στην τηλεόραση και δηλώνει άγνοια(!) για το θέμα παρόλο που έχει γίνει χαμός.
Οκ λέμε, προσπαθεί να μην δώσει συνέχεια στο ζήτημα και παρόλο που διαφωνούμε, ας το πάρει το ποτάμι.

Έλα ντε όμως, που το ποτάμι έγινε χείμαρρος όταν ο Πρόδρομος αποφάσισε να στοχοποιήσει το κορίτσι αναφέροντας στο ράδιο Πρώτο πως «κάποιοι από το πρωί μέχρι το βράδυ χτυπούν την Εκκλησία» για να προσθέσει ότι «σε κάποιους προξενεί ευχαρίστηση να πολεμάνε την ελληνικότητα και τη θρησκεία της Κύπρου και να ανακαλύπτουν στον 21ο αιώνα δικαιώματα που υπάρχουν από τον 19ο».

Ας παραβλέψουμε όμως το γεγονός ότι στο Μεσαίωνα, η εκκλησία ήταν αυτή που έκαιγε ανθρώπους στην πυρά και τους γύριζε πάνω σε τροχούς μέχρι να σπάσουν τα κόκαλα τους και ας επικεντρωθούμε στον Υπουργό.

Η απάντηση στις απαράδεχτες δηλώσεις Προδρόμου, ήρθε από μια γυναίκα, η οποία έπεσε πριν τέσσερα χρόνια, θύμα των σεξιστικών δηλώσεων του πρώην κυβερνητικού εκπροσώπου, νυν Υπουργού Παιδείας και στενότατου συνεργάτη του ΠτΔ.

Αυτή δεν είναι άλλη από την αντιπρόεδρο του ΔΗΣΥ, Αννίτα Δημητρίου.

Ήταν η Αννίτα Δημητρίου το πρόσωπο των ημερών πριν τέσσερα χρόνια όταν ο ΔΗΣΥ κατάρτιζε το ψηφοδέλτιο του για τις βουλευτικές και η Αννίτα, βρέθηκε προ εκπλήξεως πολλών έξω από αυτό. Κληθείς να σχολιάσει το συμβάν, ο τότε εκπρόσωπος του ΔΗΣΥ υπεραμύνθηκε της απόφασης του ΠΓ του ΔΗΣΥ εκστομίζοντας το εξής σεξιστικό στην τηλεόραση του Σίγμα: «Δεν κάνουμε καλλιστεία αλλά εκλογές».

Τέσσερα χρόνια μετά η Αννίτα Δημητρίου, είναι βουλευτής, αντιπρόεδρος του ΔΗΣΥ και η φωνή της λογικής που μας αρέσει να ακούμε στο Συναγερμό παρά τις εκ διαμέτρου αντίθετες απόψεις μας.

Κληθείς να σχολιάσει τις δηλώσεις του Προδρόμου για το άρθρο της μαθήτριας, η Αννίτα απάντησε πως, θα περίμενε μια διαφορετική αντίδραση από τον Υπ. Παιδείας και πήρε θέση, απέναντι του, στέκοντας με όλους τους δημοκρατικούς ανθρώπους απέναντι από τον φονταμενταλισμό.

Η «εκδίκηση της ξανθιάς»…των καλλιστείων είναι μάλλον ένα πιάτο που τρώει κρύο στο Υπουργείο του ο Πρόδρομος βλέποντας του κομματικούς του φίλους να λιγοστέυουν.