Η εκδοχή της μητέρας της άτυχης 8χρονης που πέθανε στη Λεμεσό

Δεν καταλάβαινε τί υπέγραφε αναφερόμενη η μητέρα στο εξιτήριο, αφού δεν γνωρίζει καλά ελληνικά

Η μητέρα του άτυχου κοριτσιού έδωσε την δική της εκδοχή έδωσε στους ανακριτές του ΤΑΕ Λεμεσού.

Το 8χρονο κοριτσάκι πέθανε από σηπτικό σοκ, λίγο μετά το εξιτήριο που έλαβε από το νοσοκομείο στο οποίο είχε μεταφέρει νωρίτερα. Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Υγείας η μητέρα είχε εμμονή να βγάλει το παιδί από το νοσοκομείο.

Σύμφωνα με την έκθεση γεγονότων, που υποβλήθηκε στον υπουργό, το παιδί, με καταγωγή από τη Βουλγαρία, είχε μεταφερθεί στο νοσοκομείο το απόγευμα της Κυριακής με αφθώδη στοματίτιδα και αφυδάτωση, ενώ οι γονείς είχαν αναφέρει ότι το κοριτσάκι παρουσίαζε πυρετό από διημέρου και αρνείτο να λάβει τροφή και υγρά.

Στην ανακοίνωση προστίθεται ότι ο γιατρός εξέτασε διεξοδικά το παιδί και ενημέρωσε τηλεφωνικά την εφημερεύουσα παιδίατρο για τα ευρήματα. Στη συνέχεια, οι δύο γιατροί από κοινού αποφάσισαν την εισαγωγή του παιδιού στην Παιδιατρική Κλινική για περαιτέρω νοσηλεία και χορήγηση εξειδικευμένης θεραπείας.

Ωστόσο, παρότι εξήγησαν στους γονείς τη σοβαρότητα της κατάστασης της οκτάχρονης και την ανάγκη για περαιτέρω νοσηλεία, η μητέρα του παιδιού αρνήθηκε την εισαγωγή του, με αποτέλεσμα να της ζητηθεί να υπογράψει έντυπο ανάληψης της ευθύνης μη νοσηλείας.

Ύστερα από μερικές ώρες, τα ξημερώματα της Δευτέρας, το παιδί μεταφέρθηκε εκ νέου στο νοσοκομείο, αλλά κατέληξε, παρά τις υπεράνθρωπες προσπάθειες του ιατρικού προσωπικού. Σύμφωνα με πληροφορίες  η μητέρα στην κατάθεσή της ανέφερε ότι δεν κατάλαβε τι υπέγραφε. Την ώρα που έφευγε από το νοσοκομείο είπε, οι νοσοκόμοι την παρότρυναν να επιστρέψει το πρωί.

Υπέγραψε δηλαδή, όπως προκύπτει, ένα χαρτί που δεν καταλάβαινε τι έγραφε αφού δεν μιλά καλά ελληνικά. Σύμφωνα με πληροφορίες από κατάθεση θα περάσει και η αδελφή του 8χρονου που ήταν μαζί τους το μοιραίο βράδυ και μιλά καλά ελληνικά.

Ακολουθήστε το dialogos.com.cy, στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.