Η εκπομπή «ΕΓΩ & ΕΣΥ ΜΑΖΙ», συναντά τους ΜΑGIC DE SPELL

«Οι μάγοι» της ελληνικής ροκ μουσικής έκλεισαν 40 χρόνια ζωής και ακόμη μας τραγουδούν πως «εμένα οι φίλοι μου»

Το συγκρότημα θρύλος σε μια εποχή, όπου τα παραμύθια μας συνεχίζουν να είναι κόκκινα σαν αίμα.

Η εκπομπή «ΕΓΩ & ΕΣΥ ΜΑΖΙ», συναντά τους ΜΑGIC DE SPELL- τους «μάγους» της ελληνικής ροκ μουσικής, το συγκρότημα θρύλος σε μια εποχή, όπου τα παραμύθια μας συνεχίζουν να είναι κόκκινα σαν αίμα.

Οι Magic de Spell, είναι η μακροβιότερη rock μπάντα στην Ελλάδα , όπου μαζί της μεγαλώσαν γενιές και γενιές. Εμφανίστηκαν το 1980, και στην πρώτη (αγγλόφωνη) δεκαετία, έπαιξαν σε φεστιβάλ, δίπλα σε θρυλικά ελληνικά και ξένα ονόματα του είδους.

Από τις αρχές της δεκαετίας του ‘90 και μετά καθιερώθηκαν ως γνήσιοι εκφραστές του ελληνόφωνου rock και του κιθαριστικού ήχου. Στο ενεργητικό τους τέσσερις αγγλόφωνοι και οκτώ ελληνόφωνοι δίσκοι, η συνεργασία με τον JJ Burnel των Stranglers, «πειραγμένες» διασκευές, μελοποιήσεις ποιητών, αλλά και μεγάλος αριθμός συναυλιών στην Ελλάδα, την Κύπρο και την Ευρώπη!!

Με ένα δυνατό σετ, από το «Νίψον ανομήματα» στον «κυρ Παντελή» από το «Διακοπές στο Sarajevo» στο «Εμένα οι φίλοι μου» και στα «Τέρμα το διάλειμμα», «Όταν νυχτώνει», «Η Όλγα», «Πρόγονε πίθηκε, εσύ τι λες;», «Γιάννη…», μέχρι και τις πρόσφατες κυκλοφορίες.

Το 2019, το τραγούδι «Παγκόσμιος ο τρίτος (Εδώ)» του αξέχαστου στιχουργού Σταμάτη Μεσημέρη αποτελεί το νέο κομμάτι και videoclip των Magic de Spell. Ο Γιάννης Γιοκαρίνης στον οποίο είχε εμπιστευτεί τη συλλογή τραγουδιών του ο Στ. Μεσημέρης συμμετέχει επίσης ερμηνευτικά στο τραγούδι αυτό, όπως και ο Βασίλης Παπακωνσταντίνου. Με τη κυρίαρχη φράση του τραγουδιού «Εδώ ο παράδεισος, εδώ η κόλαση, εδώ!» και μέσα από την εναλλαγή των εικόνων που μας δίνει ο Ηλίας Μωραϊτης και που ντύνουν τους στίχους προσπαθούμε να αντιληφθούμε ποιό είναι τελικά το πραγματικό νόημα της ζωής, ένα τραγούδι που ήρθε για να μας « αφυπνίσει», όπως λένε και οι ίδιοι.

Ακολουθεί το 2020, η κυκλοφορία του νέου τους με τίτλο «Είμαι». Μελοποιημένο ποίημα του κύπριου Ιάσωνα Σταυράκη, που απέσπασε το πρώτο παγκόσμιο βραβείο ποίησης στην Πούλα της Κροατίας το 2018. Ένα ποίημα-ύμνος για τους καταπιεσμένους της γης, που στέκεται απέναντι στις άρρωστες νοοτροπίες και ιδεολογίες που σκότωσαν τον Φλόιντ, τον Ζακ, τον Αλέξη, τον Ντομίνγκο Τσοκ στη Γουατεμάλα και τόσους/ες ακόμη. Την οπτικοποίηση του τραγουδιού ανέλαβε ο σκηνοθέτης Νίκος Σούλης, δίνοντας ένα μοναδικό αποτέλεσμα καταγραφής της φωνής της διαφορετικότητας, μια φωνή που βγαίνει με απόγνωση, αλλά έχει στόχο να ακουστεί σε ολόκληρη τη κοινωνία.

Τα μέλη του συγκροτήματος είναι οι:

Θοδωρής Βλαχάκης – drums

Δημήτρης Μποτής – keyboards

Γιώργος Αρχοντάκης – μπάσο

Γιώργος Λαγγουρέτος – φωνή

Βαγγέλης Θεοδωράκης – κιθάρες

 

 

Ακολουθήστε το dialogos.com.cy, στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.