Η ΕΚΥΣΥ καλεί την Κυβέρνηση να λάβει υπόψη τις δικές της εισηγήσεις για στήριξη των συνταξιούχων

Τις δικές της εισηγήσεις για στήριξη των συνταξιούχων καλεί την Κυβέρνηση να λάβει υπόψη, η ΕΚΥΣΥ.

«Η κυβέρνηση εξήγγειλε 34 εκατομμύρια ευρώ για τους συνταξιούχους στο πακέτο των μέτρων που αποφάσισε το Υπουργικό Συμβούλιο στις 27 Μαΐου συνολικού κόστους 103 εκατομμυρίων ευρώ. Ωστόσο η ΕΚΥΣΥ διευκρινίζει πως το ποσοστό 4.3% που έχει ανακοινωθεί ότι θα αυξηθούν οι συντάξεις 165.000 συνταξιούχων αφορά στην αύξηση που σχετίζεται με την Αυτόματη Τιμαριθμική Αναπροσαρμογή (ΑΤΑ) και δεν χρειάζεται απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου για να δοθεί», αναφέρεται σε ανακοίνωση της οργάνωσης.

Έχοντας υπόψη ότι ο πληθωρισμός είναι στα ύψη, με βάση τις προβλέψεις, προστίθεται, «αναμένεται η ΑΤΑ να είναι 4,3% και το κόστος καλύπτεται από το Ταμείο Κοινωνικών Ασφαλίσεων».

Η ΕΚΥΣΥ, σημειώνεται, «επιμένει ότι η κυβέρνηση θα πρέπει να λάβει υπόψη τις εισηγήσεις της οργάνωσης για πραγματική στήριξη των συνταξιούχων και ιδιαίτερα των χαμηλοσυνταξιούχων».

Υπενθυμίζει ότι «ανάμεσα στα αιτήματά της είναι η κάλυψη των χαμηλοσυνταξιούχων με τον κώδικα 08 της ΑΗΚ καθώς και η ένταξή τους στις ευάλωτες ομάδες του πληθυσμού ώστε να έχουν την έκπτωση 20% στην κατανάλωση ηλεκτρικού ρεύματος. Επίσης, εισηγείται την μείωση του ΦΠΑ στα βασικά καταναλωτικά προϊόντα και να επιχορηγεί φάρμακα που δεν καλύπτονται από το ΓΕΣΥ ώστε να μην επιβαρύνονται σημαντικά τα εισοδήματα των συνταξιούχων».

Ακολουθήστε μας στο Google News.
Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.