Η Ελλάδα έχει καταντήσει κομπάρσος ξένων δυνάμεων, υποστηρίζει ο Ερντογάν

  • Καθημερινή ενημέρωση

    Κάθε πρωί η επικαιρότητα στο inbox σου.


Η Ελλάδα έχει καταντήσει κομπάρσος ξένων δυνάμεων, ισχυρίστηκε ο Τούρκος Πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν, προσθέτοντας πως «αυτό συνέβη με την Ελλάδα και στο παρελθόν» και πως «αν επιμείνει στο λάθος, αυτό θα ξανασυμβεί».

Σε ομιλία του στην κοινοβουλευτική ομάδα του κόμματός του, ο Τούρκος Πρόεδρος είπε «αντιλαμβανόμαστε το παιχνίδι που σκηνοθετείται σε βάρος μας μέσω Ελλάδας, η οποία πάντα στην ιστορία χαϊδεύτηκε από κάποιους που την έστρεψαν εναντίον μας».

Το πρόβλημα, είπε, «είναι ότι η Ελλάδα είτε αγνοεί αυτό το παιχνίδι είτε προσποιείται ότι είναι εθελοντής κομπάρσος σε αυτό το παιχνίδι. Ξέρετε, ότι κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων oι κομπάρσοι είναι αυτοί που κουράζονται περισσότερο, που ξεσκίζονται και που σπάνε τα χέρια και τα φτερά τους, αλλά το όνομά τους και το σώμα τους δεν εμφανίζεται ποτέ στη σκηνή. Αυτό συνέβη με την Ελλάδα και στο παρελθόν. Αν επιμείνει στο λάθος, αυτό θα ξανασυμβεί».

Ο Ταγίπ Ερντογάν υποστήριξε ότι «θα είμαστε για πάντα μία παγκόσμια πολιτική, οικονομική και στρατιωτική δύναμη στην περιοχή μας και στον κόσμο.  Αλλά η Ελλάδα, μ’ αυτά τα μυαλά δεν θα πάει πέρα από το να είναι κομπάρσος. Τα μηνύματά μας στο Αιγαίο τα στείλαμε στους συνομιλητές μας κατά την άσκηση που πραγματοποιήσαμε στη Σμύρνη».

Ακολουθήστε μας στο Google News.
Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.