Η ενδιαφέρουσα ιστορία πίσω από τον πίνακα του Γ.Γαβριήλ – Η γκάφα-σύλληψη της πρέσβειρας της Πορτογαλίας

Ένα περιστατικό που σημειώθηκε πέρσι στο κέντρο της Λευκωσίας απεικονίζεται σε πίνακα του Γιώργου Γαβριήλ, ο οποίος αναρτήθηκε στο Facebook.

Σύμφωνα με την εν λόγω ανάρτηση, ο πίνακας απεικονίζει την σύλληψη της Πρέσβειρας της Πορτογαλίας στην Κύπρο από την Κυπριακή Αστυνομία, όταν η ίδια παρενέβη σε διαδικασία όπου αστυνομικοί είχαν βάλει πρόστιμο σε δύο Αφρικανούς, ενώ περπατούσαν στην Πλατεία Σολωμού.

Όπως σημειώνεται στην ανάρτηση, οι αστυνομικοί δεν πίστεψαν την ιδιότητά της και την συνέλαβαν.

Αυτούσια η ανάρτηση:

«Πέρσι, ένας αστυνομικός εσύλλαβεν τρεις Αφρικανούς μετανάστες γιατί εν εφορούσαν μάσκαν την ώραν που επαρπατούσαν στην Πλατείαν Σολωμού. Έθελεν να τους βάλει πρόστιμον, τα κοπελλούθκια όμως εν εκρατούσαν ριάλλια για να αντέξουν το απαιτούμενον ποσόν.

Τζιείνην την ώραν επέρναν η πρέσβειρα της Πορτογαλλίας τζιέ είδεν εννά που εγίνετουν. Είπεν του αστυνομικού ότι μπορεί να πκιερώσει η ίδια το πρόστιμον.

Αρώτησεν την ο αστυνομικός εννά που εκπροσωπεί, τζιείνη απάντησεν του, όμως εν την επίστεψεν τζιέ εσύλλαβεν την μαζίν με τους μετανάστες. Στο αστυνομικόν τμήμαν εξαναρωτήσαν την πκοιά ήτουν, είπεν τους, οπότε ετηλεφωνήσαν στον υπουργόν εξωτερικών της Κυπριακής Δημοκρατίας τζιέ την υπουργόν δικαιοσύνης για να επαληθεύσουν την πληροφορίαν.

Ύστερα που την επαλήθευσην εζητήσαν της τζιέ οι θκυό αξιωματούχοι συγγνώμην, η ίδια όμως εν έφευκεν αν δεν αφήνναν τζιέ τα άλλα κοπελλούθκια, οπότε αφήκαν τους ούλλους ελεύθερους.

Η πρέσβειρα επισκέφτηκεν τον Γιώργον Γαβριήλ που της έφκαλεν φωτογραφίαν για να ζωγραφίσει την σύλληψην της τζιείνης τζιέ των μεταναστών».

Σύμφωνα με πληροφορίες μας, το θέμα έληξε και δεν δημιουργήθηκε οποιοδήποτε διπλωματικό επεισόδιο, αφού αφέθηκαν όλοι ελεύθεροι χωρίς να επιβληθεί οποιοδήποτε πρόστιμο.

Ο κ. Γαβριήλ με τον οποίο επικοινωνήσαμε, μας μετέφερε λεπτομέρειες σχετικά με το περιστατικό:

«Μια μέρα, καθώς η Πρέσβειρα έκανε βόλτα στο κέντρο της Λευκωσίας, σε κάποιο σημείο της περιοχής στην πλατεία Ελευθερίας προς το άγαλμα Σολωμού, είδε κάποιους αστυνομικούς να συζητάνε με δύο Αφρικανούς, ενώ ο ένας εξ αυτών έκλαιγε και κοντοστάθηκε.

Η ίδια άκουσε τον έναν που έλεγε στους αστυνομικούς ότι δεν είχε λεφτά να πληρώσει το πρόστιμο που θα του επέβαλλαν λόγω μάσκας και πλησίασε. Τους είπε ότι θα πληρώσει η ίδια το πρόστιμο και οι αστυνομικοί ενοχλήθηκαν. Την ρώτησαν ποια ήταν και γιατί επενέβη και όταν τους είπε ότι είναι η πρέσβειρα της Πορτογαλίας, δεν την πίστεψαν και τη συνέλαβαν μαζί με τους δύο Αφρικανούς».

«Στο αστυνομικό τμήμα όπου μεταφέρθηκε, επανέλαβε ότι είναι η πρέσβειρα της Πορτογαλίας και τότε οι αστυνομικοί είπαν ότι θα εξακριβώσουν τα στοιχεία της. Αυτό κατέστη δυνατό μέσω του Υπουργείου Εξωτερικών, πρόσθεσε ο εικαστικός.

Πρόσθεσε μάλιστα ότι τότε οι αστυνομικοί άρχισαν να ζητούν συγγνώμη, όπως  και τα Υπουργεία Εξωτερικών και Δικαιοσύνης.

Μιλώντας στο Omega και ερωτηθείς για το περιστατικό, ο Εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας, Χρίστος Ανδρέου, ανέφερε οτι η Πρέσβειρα αρνείτο να πει την ιδιότητά της και ότι είχε επιτεθεί στους αστυνομικούς που εκτελούσαν το καθήκον τους.

«Η γυναίκα συνέχισε να φωνάζει και να σπρώχνει τους αστυνομικούς, με αποτέλεσμα να συλληφθεί», ανέφερε ο κ. Ανδρέου, και ως εκ τούτου, «τα μέλη της δύναμης τη συνέλαβαν για τα αδικήματα της κοινής επίθεσης, της παρεμπόδισης αστυνομικών και της άρνησης προσκόμισης δελτίου ταυτότητας».

 

 

 

 

Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.
Ακολουθήστε μας και στο Google News.