Η Ένωση Πλοιοκτητών χαιρετίζει την ψήφιση του ευρωπαϊκού κανονισμού «ο ρυπαίνων πληρώνει» στη ναυτιλία


  • Καθημερινή ενημέρωση

    Κάθε πρωί η επικαιρότητα στο inbox σου.


Την υπερψήφιση της πρότασης ο «ρυπαίνων πληρώνει» στη ναυτιλία από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, χαιρετίζει ο Πρόεδρος της Κυπριακής Ένωσης Πλοιοκτητών (ΚΕΠ), Ανδρέας Χατζηγιάννης, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της Ένωσης σήμερα.

Όπως εξηγεί η ΚΕΠ, ο κανονισμός θα υποχρεώνει τους εμπορικούς διαχειριστές των πλοίων να πληρώνουν δικαιώματα για τις εκπομπές αερίων ρύπων CO2 από τα πλοία, σύμφωνα με κείμενο το οποίο τροποποιεί το Ευρωπαϊκό Σύστημα Εμπορίας Ρύπων (EU ETS).

Ο κύριος Χατζηγιάννης διαβεβαιώνει, μέσω της ανακοίνωσης, ότι η ΚΕΠ θα συνεχίσει τη διαβούλευση με τα αρμόδια όργανα της ΕΕ για γρήγορη και αποτελεσματική εφαρμογή του νέου κανονισμού, που οδηγεί άμεσα στη μείωση των ρύπων της ναυτιλίας κατά περισσότερο από 50%, του στόχου δηλαδή, που έθεσε η ΕΕ και το ΕΚ για το 2030.

Παράλληλα, επισημαίνει ότι είναι η μόνη λύση που διασφαλίζει την ασφαλή και απρόσκοπτη συνέχιση των φθηνών θαλασσίων μεταφορών όπως τις γνωρίζει ο κόσμος τις τελευταίες δεκαετίες.

Η ΚΕΠ επισημαίνει ότι οι βασικές αρχές που ενέκρινε η Επιτροπή Περιβάλλοντος (ENVI) αντικατοπτρίζονται πλήρως στην έκθεση της Ολομέλειας, η οποία υποστηρίζεται από τη συντριπτική πλειοψηφία, καταγράφοντας μια διακομματική πολιτική συναίνεση στις ψηφοφορίες του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Ακολουθήστε μας στο Google News.
Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.