Η επένδυση στην άρνηση και στον απορριπτισμό

Η γνωστή χορωδία της άρνησης και του απορριπτισμού επιμένει να βλέπει το ποτήρι μισοάδειο και όχι μισογεμάτο. Επιμένει να επενδύει στα πλην και να παραγνωρίζει τα συν. Οπως συμβαίνει και με τον Μουσταφά Ακιντζί.

Που τον χαρίζει στην Αγκυρα ή τον περιμένει να πει αυτό που δεν της αρέσει για να τον κρίνει και να τον επικρίνει.

Ή σπεύδει να προδικάσει πως ό,τι και να μας προταθεί στον επικείμενο διάλογο θα είναι άδικο και ετεροβαρές για την πλευρά μας. Λες και υπάρχει πιο άδικο και πιο ετεροβαρές από την ισχύουσα κατάσταση.

Της διαιρεμένης Κύπρου, της παρουσίας των κατοχικών στρατευμάτων, της στέρησης ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Ούτε ο αρνητισμός χωρεί ούτε η καλλιέργεια υψηλών προσδοκιών επιτρέπεται.

Ούτε η κάθε δήλωση ενός Τούρκου αξιωματούχου πρέπει να γίνεται αυτόματα θέμα δικαίωσης όσων απορρίπτουν το διάλογο, ούτε και βεβαίως να την προσπερνά κανείς ως να μην υπήρξε.

Δηλώσεις τέτοιες γίνονται και θα γίνονται πολλές, ας μην τελούμε εν αναμονή τους, ωστόσο, για να δικαιωθούμε για τις όποιες θέσεις μας.

Στόχος του διαλόγου θα πρέπει να είναι η εξεύρεση μίας σωστής και βιώσιμης λύσης, μίας λύσης που θα επανενώνει πατρίδα και λαό κι αυτό τον διάλογο οφείλουν όλες οι δυνάμεις να στηρίξουν.

Μ.Φρ.

Ακολουθήστε το dialogos.com.cy, στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.