Η επικρατέστερη ημερομηνία για τις πρόωρες «βουλευτικές εκλογές» στα κατεχόμενα

Η 6η Φεβρουαρίου φαίνεται να είναι η επικρατέστερη ημερομηνία για την διεξαγωγή πρόωρων «βουλευτικών εκλογών» στα κατεχόμενα αφού το πρόβλημα απαρτίας στη «βουλή» συνεχίζει να υπάρχει.

Τ/κ ιστοσελίδες αναφέρουν ότι το ΚΕΕ φέρεται να προσεγγίζει την θέση της αντιπολίτευσης για πρόωρες «βουλευτικές» νωρίτερα ό τον Απρίλιο του 2022 που αρχικά είχε προτείνει.

Μετά την αποτυχία και σήμερα το πρωί να συνέλθει η ολομέλεια της «βουλής», υπήρξε – όπως αναφέρουν τα δημοσιεύματα – συνεδρία του «συμβουλευτικού σώματος» της «βουλής», όπου φαίνεται να κατέληξαν τα «κοινοβουλευτικά» κόμματα σε συμβιβαστική ημερομηνία στις 6/2/2022. Ακολούθησαν συνεδρίες των «κοινοβουλευτικών» ομάδων και το «συμβουλευτικό σώμα» θα ξανασυνέλθει για ενδεχόμενη επικύρωση της ημερομηνίας.

Τα κόμματα ΚΕΕ και ΡΤΚ ανακοίνωσαν ότι θα μεταφέρουν το θέμα για τελική έγκριση στα συλλογικά τους όργανα.

Τα κόμματα της «κυβέρνησης» δεν μπορούν να συγκεντρώσουν τον απαραίτητο αριθμό των 26 «βουλευτών» για να έχει απαρτία η «βουλή». Την περασμένη Πέμπτη η «ολομέλεια» συνήλθε με την αντιπολίτευση να συμπληρώνει τον αριθμό αυτό. Ωστόσο, τα κόμματα της αντιπολίτευσης δήλωσαν πως δεν προτίθενται να συνδράμουν σε αυτό.

Ο «βουλευτής» του τ/κ ΔΚ, Σερντάρ Ντενκτάς παρά το γεγονός ότι το κόμμα του συμμετέχει στην «κυβέρνηση» ο ίδιος δήλωσε πως δεν πρόκειται να στηρίξει την απαρτία λόγω της νοοτροπίας της «κυβέρνησης» ‘ό,τι θέλω κάνω’.

Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.
Ακολουθήστε μας και στο Google News.