Η επιστολή του Χαμπιαούρη…αργεί – ΓΓ ΠΟΕΔ: Δεν θα ξεκινήσει η νέα σχολική χρονιά

Εκπαιδευτικοί: Θα είναι η πρώτη Κυβέρνηση στην ιστορία της Κυπριακής Δημοκρατίας, που θα καταφέρει να μην ξεκινήσει η νέα σχολική χρονιά

Δεν βιάζεται να ξεκινήσει ξανά τον διάλογο ο Υπ. Παιδείας, Κώστας Χαμπιαούρης, αφού η περιβόητη επιστολη που θα έφτανε στους εκπαιδευτικούς, σύμφωνα με πηγές που επικαλείται το ΚΥΠΕ, θα αργήσει να ρθει, σε ακόμα μια προσπάθεια του ΥΠΠ να ροκανίσει το χρόνο. Σύμφωνα με το ΚΥΠΕ, η επιστολή στις εκπαιδευτικές οργανώσεις ΟΕΛΜΕΚ, ΠΟΕΔ, ΟΛΤΕΚ θα φτάσει μέχρι το τέλος της εβδομάδας. 
 
Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, οι εκπαιδευτικές οργανώσεις στην επιστολή θα καλούνται την ερχόμενη εβδομάδα σε συνάντηση με τον Υπουργό Παιδείας και Πολιτισμού, Κώστα Χαμπιαούρη.
 
Ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Πρόδρομος Προδρόμου είχε δηλώσει την Δευτέρα, μετά από σύσκεψη εργασίας του Προέδρου της Δημοκρατίας Νίκου Αναστασιάδη με τον Υπουργό Παιδείας, στην προεδρική εξοχική κατοικία στο Τρόοδος ότι τις επόμενες μέρες ο Υπουργός Παιδείας θα καλέσει ξανά τις εκπαιδευτικές οργανώσεις με ένα πλήρως τεκμηριωμένο τρόπο, «μέσα από ένα σχετικό έγγραφο τεκμηρίωσης για το διάλογο” που διεξάγεται από τις 27 Ιουλίου.
 
Ο Εκπρόσωπος είχε αναφέρει ότι η Κυβέρνηση είναι ανοικτή στον διάλογο τόσο για τις συγκεκριμένες αποφάσεις εξορθολογισμού που έχουν ληφθεί από το Υπουργικό Συμβούλιο όσο και για το υπόλοιπο σύστημα των απαλλαγών, με στόχο να συζητηθούν όλα τα θέματα για το δημόσιο σχολείο και να ληφθούν, όσο γίνεται περισσότερο, συναινετικές αποφάσεις. Γ.Γ ΠΟΕΔ: Ο Χαμπιαούρης ζει στο δικό του κόσμο  «Θυμήθηκε να κάνει “διάλογο” μαζί μας, με τις εκβιαστικές αποφάσεις του Υπουργικού σε πλήρη ισχύ, μετά τις 20 Αυγούστου, ο Κώστας Χαμπιαούρης, γράφει στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook ο ΓΓ της ΠΟΕΔ, Χάρης Χαραλάμπους, τονίζοντας ότι εξορθολογισμό χρειάζεται η Κυβέρνηση Αναστασιάδη, « η οποία λειτουργεί και συμπεριφέρεται με αυτό τον ετσιθελικό και απαράδεκτο τρόπο, στα θέματα Παιδείας και όχι μόνον.» 


Κατεβάστε το  Dialogos App
Apple | Android | Huawei«Θα είναι η πρώτη Κυβέρνηση στην ιστορία της Κυπριακής Δημοκρατίας, που θα καταφέρει να μην ξεκινήσει η νέα σχολική χρονιά, για να επιβάλει δια πυρός και σιδήρου στους “σπάταλους” εκπαιδευτικούς, τον δήθεν εξορθολογισμό στην Παιδεία!», συμπληρώνει ο κ. Χαραλάμπους. Διαβάστε αυτούσια την ανάρτηση: 
Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.
Ακολουθήστε μας και στο Google News.

Κατεβάστε το  Dialogos App
Apple | Android | Huawei