Η επίθεση στο Sigma σε εικόνες – Μεγάλο το μένος του όχλου που έσπασε και έκαψε ότι βρήκε

  • Καθημερινή ενημέρωση

    Κάθε πρωί η επικαιρότητα στο inbox σου.

Σοκαρισμένη παραμένει η κυπριακή κοινωνία από την επίθεση που δέχτηκε ο ειδησεογραφικός όμιλος Διας χθες το βράδυ, από όχλο ο οποίος εισήλθε στο κτίριο και προέβη σε εμπρησμούς και βανδαλισμούς.

Episodia Dias Sigma 11 Scaled

Υπενθυμίζεται πως χθες το απόγευμα σε ογκώδη συγκέντρωση έξω από το προεδρικό μέγαρο οι συγκεντρωθέντες απαίτησαν την κατάργηση του safepass, το οποίο χαρακτήρισαν παράνομο και αντισυνταγματικό, δέσμευση από τον πρόεδρο της Δημοκρατίας, των κομμάτων και των εργοδοτών ότι ο εμβολιασμός δεν είναι υποχρεωτικός καθώς και να σταματήσει ο διαχωρισμός των πολιτών σε ανεμβολίαστους και μη. Ζήτησαν επίσης να μην χρεώνεται το rapid test.

Episodia Dias Sigma 14 Scaled

Η ομάδα κουκουλοφόρων μετέβη στις εγκαταστάσεις του συγκροτήματος Δίας όπου προκάλεσαν επεισόδια και καταστροφές ενώ ήταν σε εξέλιξη το δελτίο ειδήσεων του Σίγμα. Παραβίασαν την πύλη του συγκροτήματος, προκάλεσαν ζημιές και έκαψαν οχήματα του συγκροτήματος και εργαζομένων, έσπασαν τζάμια και κατέστρεψαν περιουσιακά στοιχεία του συγκροτήματος. Στη συνέχεια επέστρεψαν στο προεδρικό μέγαρο όπου έριξαν πέτρες και μολότοφ με την αστυνομία να απαντά με δακρυγόνα.

Episodia Dias Sigma 9 Scaled

Λίγη ώρα αργότερα, μερίδα ατόμων επιτέθηκε στον Όμιλο την ίδια ώρα που στον αέρα ήταν το βραδινό δελτίο του τηλεοπτικού σταθμού Σίγμα.

Episodia Dias Sigma 12 Scaled

Οι εικόνες της επίθεσης στον σταθμό είναι ενδεικτικές του μένους του όχλου.

Καταδικάζει η ΕΣΚ

Εκτός από τις υλικές καταστροφές τα ψεσινά επεισόδια συνιστούν μια σημαντική απειλή για τη Δημοκρατία, αφού όποτε απειλείται ένα μέσο ενημέρωσης και δημοσιογράφοι είναι απειλή για την Δημοκρατία, δήλωσε στην Πρωινή Έκδοση του Άστρα ο Πρόεδρος της Ένωσης Συντακτών Γιώργος Φράγκος. Κάλεσε την Αστυνομία να διερευνήσει όλα τα δεδομένα, να αναλάβει τις ευθύνες της και να κάνει όλα όσα πρέπει να κάνει. Ο Γιώργος Φράγκος εκτίμησε ότι η ομάδα που συγκεντρώθηκε χθες έξω από το προεδρικό ήταν μια ετερόκλητη ομάδα που εύκολα χειραγωγείται. Η Ένωση Συντακτών, κατέληξε, καταδικάζει τα επεισόδια και εκφράζει τη συμπαράστασή της σε όλο το προσωπικό του συγκροτήματος Δία. Πρόσθεσε ότι η ΕΣΚ θα ενημερώσει τα διεθνή και ευρωπαϊκά σώματα στα οποία ανήκει η συντεχνία.

Η Αστυνομία αναζητεί δέκα πρόσωπα, οι φωτογραφίες των οποίων δημοσιεύονται, με σκοπό την αναγνώριση και τον εντοπισμό τους.

Episodia Dias Sigma 15 Scaled

Την ίδια ώρα η Αστυνομία προχώρησε στη σύλληψη τεσσάρων προσώπων, ενώ συνεχίζεται η αξιολόγηση μαρτυρικού υλικού για την ταυτοποίηση και άλλων προσώπων που συμμετείχαν σε αυτά.

Κατά τη διάρκεια των επεισοδίων και των συλλήψεων τραυματίστηκαν 12 μέλη της Δύναμης, από τα οποία τα επτά επισκέφθηκαν το Νοσοκομείο.

Episodia Dias Sigma 1 Scaled

Ήδη έχει οριστεί ενισχυμένη ανακριτική ομάδα από το ΤΑΕ Λευκωσίας με σκοπό την πλήρη διερεύνηση των επεισοδίων και την προσαγωγή όσων ευθύνονται ενώπιον της Δικαιοσύνης.

Episodia Dias Sigma 2 Scaled

Η Αστυνομία καλεί  οποιονδήποτε γνωρίζει οτιδήποτε που μπορεί να βοηθήσει στον εντοπισμό των συγκεκριμένων προσώπων, να επικοινωνήσει με το ΤΑΕ Λευκωσίας στο τηλέφωνο 22-802222 ή με τον πλησιέστερο αστυνομικό σταθμό ή με τη Γραμμή του Πολίτη στο τηλέφωνο 1460.

Episodia Dias Sigma 3 Scaled Episodia Dias Sigma 4 Scaled Episodia Dias Sigma 5 Scaled Episodia Dias Sigma 6 Scaled Episodia Dias Sigma 7 Scaled Episodia Dias Sigma 8 Scaled

Ακολουθήστε το dialogos.com.cy, στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.