Οι εργοδοτούμενοι Αορίστου και Ορισμένου χρόνου δημιούργησαν κλαδικό συμβούλιο στην ΑΣΔΥΚ

Η Γενική Συνέλευση της Ανεξάρτητης Συντεχνίας Δημοσίων Υπαλλήλων Κύπρου (ΑΣΔΥΚ), που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη, προχώρησε στη Δημιουργία Κλαδικού Συμβουλίου Εργοδοτούμενων Αορίστου και Ορισμένου Χρόνου (ΕΑΧ και ΕΟΧ).

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, η συνέλευση προχώρησε σε καταρτισμό σε τριμελές σώμα του Κλαδικού Συμβουλίου του Κλάδου ΕΑΧ και ΕΟΧ της ΑΣΔΥΚ, το οποίο έχει πλέον την ευθύνη για να συγκεντρώσει και να υποβάλει στο ΔΣ της ΑΣΔΥΚ τα σχόλια και τις εισηγήσεις του. Τα θέματα θα αφορούν κυρίως την τροποποίηση/βελτίωση του Κώδικα που ετοίμασε το Τμήμα Δημόσιας Διοίκησης και Προσωπικού (ΤΔΔΠ), σε σχέση με τους όρους απασχόλησης των ΕΑΧ και ΕΟΧ καθώς και την κωδικοποίηση και διεκδίκηση με τη συνεργασία του ΔΣ της ΑΣΔΥΚ δίκαιων και εφικτών απαιτήσεων.
 
Στη Συνέλευση, όπως αναφέρεται, δόθηκε έμφαση στους όρους απασχόλησης των ΕΑΧ και ΕΟΧ που τους θέτουν σε δυσμενέστερη θέση σε σχέση με τους μόνιμους υπαλλήλους, ιδίως στην απόλαυση συγκεκριμένων δικαιωμάτων, παρά το ότι επιτελούν τα ίδια καθήκοντα και έχουν τις ίδιες ευθύνες.
 
Στη Συνέλευση, προστίθεται, παρευρέθηκε μεταξύ άλλων και ο Νομικός Σύμβουλος της ΑΣΔΥΚ, Δημοσθένης Στεφανίδης, ο οποίος ανέλυσε τη γνωμάτευση που έδωσε πρόσφατα στο Διοικητικό Συμβούλιο της Οργάνωσης αναφορικά με την προοπτική και/ή τη δυνατότητα μονιμοποίησης όλων των ΕΑΧ που απασχολούνται στο δημόσιο.

Η ανάγκη για την εξασφάλιση νομικής γνωμάτευσης σε σχέση με το θέμα, αναφέρεται, προέκυψε μετά την καθόλα ανεδαφική και παραπλανητική υπόσχεση που έδωσε η ΠΑΣΥΔΥ στους συνάδελφους ΕΑΧ για «συλλογικό διορισμό τους κατά παρέκκλιση της νομοθεσίας» (Εφημερίδα Δημόσιος Υπάλληλος, Φύλλο 1431, 4/10/2017).

«Μια υπόσχεση που σίγουρα ανταποκρίνεται και ικανοποιεί την επιθυμία για μονιμοποίηση όσων απασχολούνται για χρόνια με το εν λόγω καθεστώς πλην όμως, με βάση τη νομική γνωμάτευση που επισυνάπτουμε και έχουμε αποστείλει σε όλα τα μέλη μας που ενδιαφέρονται, είναι μη ρεαλιστική και παντελώς ανέφικτη», αναφέρεται.

Η Συντεχνία εκφράζει την άποψη ότι κανένας δεν έχει δικαίωμα να παίζει με τα αισθήματα των συναδέλφων τους και κανένας δεν πρέπει να εκμεταλλεύεται τις επιθυμίες τους για να τους παραπλανεί.

Ακολουθήστε το dialogos.com.cy, στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.