Η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Δημοσιογράφων καταδικάζει τα επεισόδια στο Συγκρότημα «ΔΙΑΣ»

Ανακοίνωση με την οποία καταδικάζει τα βίαια επεισόδια από μαινόμενους διαδηλωτές εντός του Συγκροτήματος «ΔΙΑΣ», εξέδωσε η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Δημοσιογράφων (EFJ), ανταποκρινόμενη άμεσα στο διάβημά της Ένωσης Συντακτών Κύπρου (ΕΣΚ).

Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΕΣΚ, «η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Δημοσιογράφων υπογραμμίζει πως ενώνει τη φωνή της με το μέλος της, την ΕΣΚ, καταδικάζει αυτή τη βάναυση επίθεση και καλεί τις Αρχές να προβούν σε διεξοδικές έρευνες».

Σύμφωνα με την ΕΣΚ, ο Ricardo Gutiérrez, Γενικός Γραμματέας της EFJ, σε σχετική δήλωσή του, στα πλαίσια της ίδιας ανακοίνωσης, χαιρετίζει «τις συνεχιζόμενες έρευνες για αυτές τις απαράδεκτες επιθέσεις, τις οποίες καταδικάζουμε έντονα», όπως αναφέρει.

«Αυτό το επίπεδο βίας και ασέβειας για τους επαγγελματίες των μέσων ενημέρωσης είναι άνευ προηγουμένου στην Κύπρο και αποτελεί περαιτέρω απόδειξη της ανάγκης μεγαλύτερης προστασίας για τους δημοσιογράφους», προσθέτει ο Γενικός Γραμματέας της EFJ.

Τέλος, στην ανακοίνωση της ΕΣΚ αναφέρεται ότι το ΔΣ της Ένωσης «εκφράζει την ευαρέσκεια του προς την EFJ για τη στήριξη, τη συμπαράσταση και την αλληλεγγύη που επιδεικνύει όποτε η δημοσιογραφική κοινότητα της Κύπρου αντιμετωπίζει προβλήματα».

Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.
Ακολουθήστε μας και στο Google News.