Η FAZ έκανε τον Bαρουφάκη κόμικ και… επικεφαλής της ΕΚΤ

Έλα στο Google News

Μπορεί ο Γιάνης Βαρουφάκης να έχει αποχωρήσει από την ενεργό πολιτική δράση, οι Γερμανοί όμως δεν τον ξεχνάνε έτσι εύκολα. Με ένα ειρωνικό κόμικ η εφημερίδα Frankfurter Allgemeine Zeitung (FAZ) ξαναχτυπά, κάνοντας τον Βαρουφάκη κόμικ αλλά και επικεφαλής της ΕΚΤ για να τον στείλει τελικά στο Θιβέτ.

Πέντε σελίδες αφιερώνει στον πρώην υπουργό Οικονομικών της Ελλάδας η γερμανική εφημερίδα, στις οποίες τον κάνει ήρωα και στη συνέχεια των κατακρημνίζει.

Η ιστορία ξεκινάει με τον Γιάνη Βαρουφάκη να πίνει το ποτό του με τη σύζυγο του, στην ταράτσα του σπιτιού του και με θέα την Ακρόπολη. Ένα ελικόπτερο φτάνει και κατεβαίνοντας μια ανεμόσκαλα ο μεγαλοεπενδυτής Τζορτζ Σορος προσγειώνεται μπροστά από το ζευγάρι και λέει στον πρώην υπουργό ότι τα χρήματά του βρίσκονται σε κίνδυνο και ότι η μόνη λύση είναι να φύγει ο Ντράγκι και να τον αντικασταστήσει εκείνος.

Varoufakis Comic

Στη συνέχεια ο Γιάνης Βαρουφάκης ανεβαίνει στην μηχανή του και σπεύδει στην Φρανκφούρτη για να αναλαμβάνει νέος επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ). Εκεί τον περιμένει ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε που όταν ο Βαρουφάκης του λέει «πρέπει να γίνω ο νέος επικεφαλής της ΕΚΤ» βγαίνει από τα ρούχα του. Όταν όμως ο Βαρουφάκης του ψιθυρίζει κάτι στο αυτί, τότε αυτός αποδέχεται φωνάζοντας «ω, Θέε μου».

Varoufakis Comic

Τέσσερις κουκουλοφόροι απαγάγουν τότε τον σημερινό επικεφαλής της ΕΚΤ Μαρίο Ντράγκι, την ίδια ώρα που ο Γιάνη; Βαρουφάκη; βάζει μια ράβδο χρυσού στην τσέπη του.

Varoufakis Comic

Ο Μάριο Ντράγκι καταλήγει στο Βατικανό ενώ ο Βαρουφάκης στέκεται στο εκτυπωτήριο της ΕΚΤ και φωνάζει «τυπώστε χρήμα και γρήγορα». Οι εφημερίδες κυκλοφορούν με τίτλο «Βαρουφάκης ο σωτήρας του ευρώ».

Varoufakis Comic

Το κόμικ καταλήγει με τον Σόρος και τους λοιπούς επενδυτές να πανηγυρίζουν για τις ενέργειες Βαρουφάκη και τους μικρούς αποταμιευτές να βγαίνουν στους δρόμους και να διαδηλώνουν κατά του νέου «επικεφαλής» της ΕΚΤ. Εν τέλει ο Βαρουφάκης το σκάει μαζί με τη σύζυγο του και καταλήγει στο Θιβέτ για διαλογισμό, ενώ τη θέση του παίρνει ο… Δαλάι Λάμα!

Varoufakis Comic

tvxs.gr

Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.
Ακολουθήστε μας και στο Google News.