Τη μεταφορά της μεταγραφικής περιόδου του καλοκαιριού και των συμβολαίων που λήγουν στις 30 Ιουνίου παραπέρα αλλά για μικρό χρονικό διάστημα συμφωνήθηκε από τους εμπλεκόμενους στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο.

Όπως μεταδίδεται από το διεθνή Πρακτορεία, η Παγκόσμια Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία (FIFA), σε συνομιλίες και διαβουλεύσεις που είχε με τις συνομοσπονδίες, τις εθνικές ομοσπονδίες, τους συλλόγους, τις οργανώσεις των ποδοσφαιριστών και τις διοργανώτριες αρχές, φαίνεται να κατέληξαν σε συμφωνία σχετικά με θέματα που προέκυψαν από την πανδημία του Covid-19. 


Λόγω του ότι η ποδοσφαιρική σεζόν δεν είναι δυνατό να ολοκληρωθεί πριν τις 30 Ιουνίου, η FIFA αναμένεται να ανακοινώσει εντός των ημερών το πότε θα ανοίξει η καλοκαιρινή μεταγραφική περίοδος, με την Παγκόσμια Ομοσπονδία να προσπαθεί να εναρμονίσει όσο το δυνατόν περισσότερο τις ημερομηνίες ώστε να διαταραχθούν όσο το δυνατό λιγότερο οι εγχώριες διοργανώσεις και οι σύλλογοι.

Με αυτά τα δεδομένα, παράταση θα υπάρξει και στα συμβόλαια που ολοκληρώνονται αυτό το καλοκαίρι, με τη FIFA να παροτρύνει τους συλλόγους να προστατεύσουν τις θέσεις εργασίας, είτε μέσω ίδιων μέσων είτε ακόμη και με τη βοήθεια των κυβερνητικών μέτρων.