Οι Φοινικούδες εξοικονομούν ενέργεια

Την αντικατάσταση λαμπτήρων με λαμπτήρες εξοικονόμησης ενέργειας στο παραλιακό μέτωπο των Φοινικούδων, άρχισε αυτή την εβδομάδα ο Δήμος Λάρνακας, μετά από απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου.

Σε γραπτή ανακοίνωση του Δήμου Λάρνακας αναφέρεται ότι «οι εργασίες αντικατάστασης λαμπτήρων αναμένεται να ολοκληρωθούν μέχρι την ερχόμενη Τετάρτη 25 Φεβρουαρίου. Συνολικά θα αντικατασταθούν 300 λαμπτήρες, των οποίων το κόστος αναμένεται να αποσβεστεί από την εξοικονόμηση ενέργειας σε πεντέμισι μήνες. Με την αντικατάσταση αυτή, πέραν της εξοικονόμησης, θα μειωθεί και η εκπομπή CO2 και θα αλλάξει εμφανώς η ποιότητα φωτισμού της περιοχής και η νυχτερινή εικόνα του παραλιακού μετώπου».

Στην ανακοίνωση αναφέρεται ακόμα ότι «παράλληλα με την αντικατάσταση των λαμπτήρων θα προωθηθούν και άλλα έργα τα οποία στοχεύουν στην εξοικονόμησης ενέργειας, αλλά και στην προστασία του περιβάλλοντος. Στα πλαίσια των ενεργειών αυτών, ο Δήμος Λάρνακας θα προχωρήσει σε προσφοροδότηση με στόχο την αντικατάσταση ολόκληρου του οδικού φωτισμού με λαμπτήρες εξοικονόμησης ενέργειας».

Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.
Ακολουθήστε μας και στο Google News.