Άντρος Καυκαλιάς:  Πρέπει να γίνει ολοκληρωμένη συζήτηση που να αγγίζει την ουσία την ΜΕΔ και να δίνει λύσεις.

 

Δεν είναι ικανές να εξυπηρετήσουν την επίλυση των μη εξυπηρετούμενων δανείων οι τέσσερις συν μία τροπολογίες που αφορούν τις φορολογικές απαλλαγές δανιεοπληπτών για σκοπούς αναδιάρθρωσης και οι οποίες κατατέθηκαν στη Βουλή από τα κόμματα, δήλωσε ο βουλευτής του ΑΚΕΛ Άντρος Καυκαλιάς.

Πρόσθεσε ότι πρέπει να γίνει ολοκληρωμένη συζήτηση που να αγγίζει την ουσία την ΜΕΔ και να δίνει λύσεις.

 

 

Ονούφριος Κουλλάς : Οι προτάσεις του ΔΗΣΥ, σημείωσε, δίνουν διέξοδο και στον δανειολήπτη.

Από την πλευρά του ο βουλευτής του ΔΗΣΥ Ονούφριος Κουλλάς συμφώνησε με τις εκτιμήσεις Καυκαλιά, λέγοντας ότι η ίδια η κυβέρνηση πρέπει να φέρει ολοκληρωμένες προτάσεις που να καλύπτουν τον πυλώνα της δημιουργίας φορέα μετά την πώληση του Συνεργατισμού, ο δεύτερος θα είναι ο φορέας Εστία που θα αφορά δάνεια για οικιστικούς σκοπούς και ο τρίτος θα αφορά τις υπόλοιπες πτυχές. Οι προτάσεις του ΔΗΣΥ, σημείωσε, δίνουν διέξοδο και στον δανειολήπτη.

Σχολιάζοντας ο κ. Καυκαλιάς είπε ότι όσες φορές κατατέθηκαν προτάσεις από κυβερνητικής πλευράς είναι μονόπλευρες προς την πλευρά των τραπεζών, δηλαδή κινείται προς τον ένα πυλώνα που ζημιώνει την πλευρά των δανειοληπτών. Μέχρι στιγμής, σημείωσε, δεν υπήρξε καμία πρόταση για προστασία των δανειοληπτών.

Το ΑΚΕΛ, είπε έχει καταθέσει συγκεκριμένες προτάσεις για προστασία των δανειοληπτών και καλύπτουν όλες τις πτυχές του προβλήματος και ζήτησε και από τον πρόεδρο της Επιτροπής Οικονομικών να συζητηθούν κι αυτές οι προτάσεις, όπως και οι προτάσεις των άλλων κομμάτων.