Η Γερμανία σχεδιάζει να εκκενώσει την Πρεσβεία της στην Ουκρανία, γράφει η Bild

Σύμφωνα με την ε/φ Bild, το γερμανικό Υπουργείο Εξωτερικών επεξεργάζεται σχέδια εκκένωσης του προσωπικού της γερμανικής Πρεσβείας στο Κίεβο.

Το σχέδιο προβλέπει πως σε περίπτωση περαιτέρω κλιμάκωσης της κρίσης με την Ρωσία, το προσωπικό θα εγκαταλείψει την Πρεσβεία.

Την ίδια στιγμή, η γερμανική κυβέρνηση απορρίπτει αιτήματα της Ουκρανίας για αποστολή οπλικών συστημάτων. Η Υπουργός Άμυνας της Γερμανίας, Κριστίν Λάμπρεχτ, δήλωσε πως δεν θα βοηθούσε τώρα στη συγκεκριμένη περίπτωση η αποστολή όπλων στην Ουκρανία.

«Όμως, σημειώνει η ίδια,από τον Φεβρουάριο θα δώσουμε στην Ουκρανία μια πλήρη νοσοκομειακή μονάδα πεδίου μάχης μαζί με την απαραίτητη εκπαίδευση, 5,3 εκατομμυρίων ευρώ. Παράλληλα, περιθάλπουμε σε γερμανικά στρατιωτικά νοσοκομεία Ουκρανούς στρατιώτες βαριά τραυματισμένους».

Εξάλλου, το βράδυ του Σαββάτου –σύμφωνα με πληροφορίες γερμανικών ΜΜΕ- προετοίμαζε την παραίτηση του ο αρχηγός του γερμανικού Πολεμικού Ναυτικού, Κάι Σέμπαχ, ο οποίος και είχε προβεί σε δηλώσεις που προκάλεσαν διπλωματική κρίση με την Ουκρανία.

Ο Σέμπαχ είχε δηλώσει πως η χερσόνησος της Κριμαίας έχει οριστικά χαθεί και δεν θα επιστρέψει ποτέ στην Ουκρανία. Αποτέλεσμα των δηλώσεων ήταν να κληθεί στο ουκρανικό Υπουργείο Εξωτερικών ο Γερμανός Πρέσβης στο Κίεβο στον οποίο και επιδόθηκε διαμαρτυρία. Το γερμανικό Υπουργείο Άμυνας καταδίκασε τις δηλώσεις του αρχηγού του ναυτικού.

Ακολουθήστε το dialogos.com.cy, στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.