Η Γιολίτη με αντιοχλαγωγική στολή υπερ του Γαβριήλ

Έλα στο Google News

Υπερ της ελεύθερης έκφρασης του Γιώργου Γαβριήλ τάχθηκε και η πρώην υπουργός Δικαιοσύνης Έμιλυ Γιολίτη η οποία με ένα σχέδιο του καλλιτέχνη που απεικονίζει την ίδια, παίρνει θέση στην πολύκροτη δίωξη του καλλιτέχνη από τον Υπουργό Παιδείας.

Μέσω τουίττερ, η κα.Γιολίτη μοιράστηκε ένα σχέδιο του Γαβριήλ που απεικονίζει την ίδια να είναι ντυμέμνη με αντιοχλαγωγική εξάρτηση πάνω από μια χτυπημένη διαδηλώτρια και να γράφει «δικαίωμα μου να μην μου αρέσει, δικαίωμα του να ζωγραφίζει. Αυτονόητο».

Η κα. Γιολίτη πήρε θέση ακολουθώντας την απόσταση που πήρε και η πρόεδρος της Βουλής Αννιτα Δημητρίου αλλά και ο ΔΗΣΥ με σημερινή του ανακοίνωση στην οποία αναφέρει πως: «Διαφωνούμε με την πειθαρχική δίωξη οποιουδήποτε για το προσωπικό καλλιτεχνικό του έργο, όσο κι αν το θεωρούμε προσβλητικό, αναφέρεται σε ανακοίνωση του Δημοκρατικού Συναγερμού για την πειθαρχική δίωξη κατά του εκπαιδευτικού Γιώργου Γαβριήλ.

Screenshot 2021 09 15 100021

«Η ελευθερία της καλλιτεχνικής έκφρασης και η γενναία κριτική της, είναι αναπόσπαστα στοιχεία της φιλελεύθερης δημοκρατίας μας και δεν τα επικαλούμαστε επιλεκτικά, όπως κάνουν σήμερα πολλοί όψιμοι «υποστηρικτές» της«, αναφέρει η ανακοίνωση.

«Πρέπει ωστόσο να σημειώσουμε και το γεγονός ότι η διενέργεια πειθαρχικής διαδικασίας σε ανάλογες περιπτώσεις, που μπορεί να αφορά καθήκοντα διευθυντή σχολείου, προβλέπεται από τους κανονισμούς που η Βουλή των Αντιπροσώπων έχει ψηφίσει.

Από την πλευρά μας δηλώνουμε την ετοιμότητά μας να εργαστούμε για τη διόρθωση και τον εκσυγχρονισμό των κανονισμών αυτών».

Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.
Ακολουθήστε μας και στο Google News.