Η γιορτή της Jazz & World Music επιστρέφει στο Θέατρο Ριάλτο! 5 Cyprus Jazz & World Music Showcase 2018

Για πέμπτη συνεχόμενη χρονιά η πλατφόρμα Jazz & World Music Showcase, που πλέον έγινε θεσμός, επιστρέφει δυναμικά στις 23 και 24 Νοεμβρίου στο Θέατρο Ριάλτο στη Λεμεσό.

Το φεστιβάλ διοργανώνεται από τις Πολιτιστικές Υπηρεσίες του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού, το Κέντρο Μουσικής Πληροφόρησης και το Θεάτρο Ριάλτο. Στόχος του είναι η δικτύωση και η προβολή Κυπρίων και ξένων μουσικών, οι οποίοι κινούνται εντός των καλλιτεχνικών κύκλων του νησιού μας και ασχολούνται με την ευρύτερη αυτοσχεδιαστική μουσική, στο κοινό της Κύπρου και σε επαγγελματίες από τον διεθνή μουσικό χώρο.

Cafe Balcan 1

Επιπλέον, μέσω jam sessions και συζητήσεων με ειδικούς προσκεκλημένους από το εξωτερικό δίνεται ιδιαίτερη έμφαση στην εκπαίδευση και ενημέρωση των καλλιτεχνών, αλλά και των φορέων που ασχολούνται με την πολιτισμική ανάπτυξη του νησιού σχετικά με τους πιο σύγχρονους τρόπους μουσικής παραγωγής και προώθησης σε διεθνές επίπεδο.

Ξένοι διοργανωτές φεστιβάλ, παραγωγοί αλλά και διάφοροι εκπρόσωποι οργανισμών, με τους οποίους συνεργάζονται το Κέντρο Μουσικής Πληροφόρησης Κύπρου και το Θέατρο ΡΙΑΛΤΟ, θα παρακολουθήσουν τη διοργάνωση.


Αξίζει να αναφερθεί πως το συνεχώς αυξανόμενο ενδιαφέρον από καλλιτέχνες που επιθυμούν να προβληθούν μέσω του Jazz & World Music Showcase αποδεικνύει την αναγκαιότητα της συνέχισης του και παροχής ανάλογων ευκαιριών στους μουσικούς της Κύπρου που κινούνται στα μουσικά μονοπάτια της τζαζ και των μουσικών του κόσμου.
Bizios 1

Η οργανωτική επιτροπή στοχεύει στη δημιουργία ενός σύγχρονου αρχείου αφιερωμένο στο φεστιβάλ και στις δραστηριότητες που προωθεί γι’ αυτό και κάθε χρόνο πραγματοποιείται οπτικοακουστική καταγραφή του showcase. Αυτό συμβάλλει στην προώθηση των συμμετεχόντων καθώς αποτελεί ένα επιπλέον μέσο προβολής τους, εγχώρια αλλά και στο εξωτερικό.

Το 5ο Jazz & World Music Showcase παρουσιάζει 10 συγκροτήματα τα οποία συνολικά απαρτίζονται από περισσότερους από 40 καλλιτέχνες. Η σκηνή πρόκειται να πλημμυρίσει με πρωτότυπη μουσική Κύπριων καλλιτεχνών, η οποία είναι επηρεασμένη από τη τζαζ και world μουσική διαφόρων χωρών και περιοχών όπως Κύπρο, Ελλάδα, Βαλκάνια και Μέση Ανατολή δημιουργώντας ένα συναρπαστικό θέαμα για το κοινό.

Πρόγραμμα: Παρασκευή 23 Νοεμβρίου


Tree of Dawn
The Next Formation
Junkey Moneywise
Michael Messios Symmetry Band…Reload
Karapatakis/Hilenabrand/Spyridakis

Πρόγραμμα: Σάββατο 24 Νοεμβρίου

Georgos Bizios Group: Renato’s Journey in the Vortex
Nicolas Tryphonos Quintet
Andreas Rodosthenous Trio
Odysseas Toumazou Trio
Café Balkan

Διοργανωτές: Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού, Κέντρο Μουσικής Πληροφόρησης και Θέατρο Ριάλτο


Χορηγοί Επικοινωνίας: ΑΣΤΡΑ 92.8, ΡΙΚ
Χορηγός Φιλοξενίας: Mediterranean Beach Hotel
Με τη στήριξη των: Eventpro, Εταιρεία Τουριστικής Ανάπτυξης Λεμεσού, Εφημερίδα Λεμεσός, Vestnik Kipra

Θέατρο Ριάλτο 23 & 24 Νοεμβρίου, ώρα 19.30
Εισιτήρια: €10 / 6 (ανά μέρα) & €15 / 10 (για 2 μέρες)
Ταμείο: 77 77 77 45 E-tickets: www.rialto.com.cy

Πληροφορίες: www.rialto.com.cy / www.cymic.org.cy
Facebook page: Cyprus Jazz & World Music Showcase

Ακολουθήστε το dialogos.com.cy, στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.