Η. Γκιώνης για βιασμό 24χρονης: «Υπάρχουν ντοκουμέντα από τα κινητά που κατασχέθηκαν»

Ο ακτιβιστής Ηλίας Γκιώνης αποκάλυψε για την υπόθεση βιασμού της 24χρονης Γεωργίας πως υπάρχουν ντοκουμέντα από τα κινητά των εμπλεκομένων που έχουν κατασχεθεί.

Αρνητικά σε ναρκωτικές ουσίες βρέθηκαν τα αποτελέσματα των τοξικολογικών εξετάσεων της 24χρονης, που κατήγγειλε ότι έπεσε θύμα βιασμού σε πολυτελές ξενοδοχείο της Θεσσαλονίκης, τα ξημερώματα της Πρωτοχρονιάς, ενώ “ελάχιστη” είναι η ποσότητα αλκοόλης που ανιχνεύθηκε στα εξετασθέντα δείγματα ούρων.

Αυτό αναφέρεται – σύμφωνα με ασφαλείς πηγές που παρακολουθούν την εξέλιξη των ερευνών – στο πόρισμα το οποίο παραδόθηκε νωρίτερα στην 5η τακτική ανακρίτρια Θεσσαλονίκης. Στο πόρισμα περιλαμβάνονται οι εργαστηριακές εξετάσεις που διενεργήθηκαν τόσο στο Πανεπιστήμιο της Θεσσαλονίκης όσο και στο εξειδικευμένο εργαστήριο του Πανεπιστημίου της Βέρνης.

Από τη μεριά του ο ακτιβιστής Ηλίας Γκιώνης που έχει αναλάβει ενεργό ρόλο στην υπόθεση της 24χρονης Γεωργίας με ανάρτηση του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης αποκάλυψε πως υπάρχουν ντοκουμέντα από τα κινητά των εμπλεκομένων που έχουν κατασχεθεί. Παράλληλα υπογράμμισε πως το σημαντικότερο στοιχείο είναι η μαρτυρία της Γεωργία αλλά και οι καταθέσεις άλλων θυμάτων.

“Κάτι που δεν έχουν καταλάβει οι φασίστες είναι ότι εγώ και όσοι στηρίζαμε την Γεωργία Μπίκα δεν περιμέναμε τις τοξικολογικές για να πιστέψουμε ότι τη βίασαν. Τις περιμέναμε σαν έξτρα στοιχείο προς απόδειξη της αλήθειας. Δεν σταματά εδώ γιατί θα γίνουν και άλλες αναλύσεις. Υπάρχουν ντοκουμέντα από τα κινητά που κατασχέθηκαν. Και το πιο σημαντικό είναι ότι υπάρχουν οι μαρτυρίες της Γεωργίας, αλλά και άλλων θυμάτων”

Omikrosprigkipas

Ηλίας Γκιώνης για βιασμό 24χρονης:

Σοβαρά λάθη τόσο στον χρόνο λήψης, όσο και στη διαχείριση των δειγμάτων που μπορούν να επηρεάσουν ακόμη και τα αποτελέσματα των τοξικολογικών εξετάσεων καταλογίζει ο τεχνικός σύμβουλος της 24χρονης, Δημήτρης Γαλεντέρης.

Ο ίδιος εξηγεί ότι υπήρξαν απώλειες ως προς τα στοιχεία των ούρων. Και αυτό γιατί, το συμβάν σημειώθηκε τα ξημερώματα του Σαββάτου 31 Ιανουαρίου, η δειγματοληψία το βράδυ της Κυριακής, ενώ η παράδοση στην ανακρίτρια το πρωί της Δευτέρας. Σημειώνεται ότι τα ούρα κρατούνταν στο ψυγείο του Α.Τ. Λευκού Πύργου.

Σύμφωνα με τον κ. Γαλεντέρη σε αυτές τις 18 ώρες υπάρχει η πιθανότητα να έχουν χαθεί τα στοιχεία τα οποία αποδεικνύουν ναρκωτικές ουσίες ή το λεγόμενο «χάπι του βιασμού».

«Πήραν το δείγμα μετά από 18 ώρες. Ουσιαστικά δεν θα έβγαινε θετικό το χάπι του βιασμού μετά από τόσες ώρες, αυτό ισχύει. Υπήρξαν σαφώς απώλειες στη διαχείριση των δειγμάτων», δήλωσε ο τεχνικός σύμβουλος, ο οποίος επανέλαβε ότι ενδεχομένως θα ζητηθεί επανεξέταση των αποτελεσμάτων, αφού πρώτα δει ο ίδιος τον φάκελο που κατατέθηκε σήμερα στην ανακρίτρια.

«Θέλω να έχω εικόνα των πραγματικών αποτελεσμάτων. Αύριο το πρωί θα τα πάρει ο δικηγόρος από την ανακρίτρια. Πιθανότατα να ζητήσουμε να γίνει η επανάληψη της εξέτασης», δήλωσε ο κ. Γαλεντέρης, υπογραμμίζοντας, επίσης, ότι «ο ορισμός του βιασμού δεν χρειάζεται να εμπεριέχει ναρκωτικές ουσίες, ακόμη και με αλκοόλ μπορεί να συμβεί. Δεν χρειάζεται να υπάρχει ναρκωτικά».

Κλείνοντας, ο τεχνικός σύμβουλος επισήμανε: «Θα κάνουμε ό,τι μπορούμε από πλευράς μας για να διαλευκανθεί η υπόθεση».

Υπενθυμίζεται ότι στην 24χρονη έγιναν μόνο εξετάσεις ούρων, όχι αίματος.

Πηγή: news247.gr

Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.
Ακολουθήστε μας και στο Google News.