Η Γουέντι Μόρτον ξανά για την ευρύτητα του μοντέλου της ΔΔΟ…

 

Σταθερή στη θέση της για το Κυπριακό η Βρετανία απαντά η Υφυπουργός Εξωτερικών στον Μάθιου Όφορντ


Κατεβάστε το  Dialogos App
Apple | Android | HuaweiΤο Ηνωμένο Βασίλειο «παραμένει δεσμευμένο στην υποστήριξη της διαδικασίας των Ηνωμένων Εθνών για επίτευξη μιας λύσης στο Κυπριακό σύμφωνα με τις παραμέτρους των ΗΕ, βασισμένης στο μοντέλο μίας διζωνικής, δικοινοτικής ομοσπονδίας με πολιτική ισότητα», ήταν η απάντηση της Υφυπουργού Εξωτερικών αρμόδιας για ευρωπαϊκές υποθέσεις, Γουέντι Μόρτον, σε κοινοβουλευτική ερώτηση.

Η ερώτηση είχε τεθεί από τον φιλοκύπριο Συντηρητικό βουλευτή βορείου Λονδίνου, Μάθιου Όφορντ, ο οποίος είχε ζητήσει να πληροφορηθεί ποια βήματα κάνει η Υπουργός Εξωτερικών, Λιζ Τρας, με τους ομολόγους της διεθνώς για να συμβάλει στην επανέναρξη των συνομιλιών για την επανένωση της Κύπρου.

Η κα Μόρτον συμπλήρωσε ότι η βρετανική κυβέρνηση θεωρεί πως το μοντέλο αυτό «είναι αρκετά ευρύ ώστε να αντιμετωπίσει τις ανησυχίες αμφότερων των πλευρών». Να υπενθυμίσουμε ότι αυτή η αναφορά περί της «ευρύτητας» του μοντέλου στο οποίο χωρούν οι ανησυχίες και των δύο πλευρών έχει βρει αντιδράσεις στην Κύπρο, ιδιαίτερα και μετά την κατάθεση «ιδεών» από τον βρετανικό παράγοντα για να καλυφθεί το χάσμα μεταξύ των δύο πλευρών.

Η κα Μόρτον σημείωσε πως Βρετανοί υπουργοί και αξιωματούχοι συνεχίζουν να συνδιαλέγονται με όλες τις πλευρές για να προτρέπουν ευελιξία και συμβιβασμό προς αυτόν το σκοπό.

Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.
Ακολουθήστε μας και στο Google News.