Η Hermes ήθελε να αναβάλει επ’ αόριστον τη δεύτερη φάση των αεροδρομίων

Έλα στο Google News

Η Hermes ήθελε να αναβάλει επ’ αόριστον τη συμβατική της υποχρέωση για κατασκευή της δεύτερης φάσης των αεροδρομίων Λάρνακας και Πάφου.

Ωστόσο το αίτημά της απορρίφθηκε από την Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων με έδρα το Λονδίνο, στην οποία προσέφυγε στα πλαίσια Διαδικασίας Ταχείας Επίλυσης Διαφορών.

Όπως αναφέρεται σε χθεσινή ανακοίνωση, η Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων, μετά από ακροαματική διαδικασία, αποφάσισε ότι η Hermes Airports Ltd δεν είχε δικαίωμα να αναβάλει τις συμβατικές της υποχρεώσεις σε σχέση με τη 2η Φάση Ανάπτυξης των Αεροδρομίων.

Η Hermes Airports Ltd, περί τον Ιούλιο 2017, ζήτησε την επ’ αόριστον αναβολή της υποχρέωσής της για κατασκευή της 2ης Φάσης των Αεροδρομίων. Η Δημοκρατία, μέσω του Υπουργείου Μεταφορών, απέρριψε το εν λόγω αίτημα επειδή αυτό δεν ήταν σύμφωνο με τις πρόνοιες της Σύμβασης Παραχώρησης.

Τον Ιανουάριο του 2021 η Hermes Airports Ltd κίνησε τη διαδικασία Ταχείας Επίλυσης Διαφορών, η οποία προβλέπεται στη Σύμβαση Παραχώρησης.

Η Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων, υπό την προεδρία του Rt. Hon. Lord Dyson, απέρριψε όλους τους ισχυρισμούς της Hermes Airports Ltd και τις σχετικές της απαιτήσεις και αφού έλαβε υπόψη ότι η Hermes ήταν το διάδικο μέρος που έχασε την υπόθεση και αναγνωρίζοντας ότι η Δημοκρατία ενήργησε εύλογα, με απόφαση της ημερομηνίας 13 Ιουλίου 2021, επιδίκασε τα έξοδα της Επιτροπής υπέρ της Δημοκρατίας.

Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.
Ακολουθήστε μας και στο Google News.