Η ηγεσία του ΔΗΚΟ γυρίζει την πλάτη στην προοδευτική αλλαγή

Του Νεόφυτου Νεοφύτου

Ο κυπριακός λαός θέλει απαλλαχτεί από αυτή την τραγική κυβέρνηση ΔΗΣΥ. Στις προσεχείς προεδρικές εκλογές, οι πολίτες θα έχουν ενώπιόν τους τρεις βασικές επιλογές: την ανεξάρτητη υποψηφιότητα Α. Μαυρογιάννη και δύο συναγερμικές υποψηφιότητες, των Αβέρωφ Νεοφύτου και Νίκου Χριστοδουλίδη.

Οι βασικοί υποψήφιοι είναι τρεις, αλλά οι επιλογές είναι μόνο δύο! Είναι η ανεξάρτητη υποψηφιότητα Α. Μαυρογιάννη που στηρίζεται από το ΑΚΕΛ, από προσωπικότητες και απλούς πολίτες, διαθέτοντας την αξιοπιστία και τα εχέγγυα για την προοδευτική αλλαγή. Είναι και οι υποψηφιότητες Αβέρωφ ή Χριστοδουλίδη που δεσμεύονται και οι δύο να συνεχίσουν το έργο της διακυβέρνησης Αναστασιάδη – ΔΗΣΥ.

Το δίλημμα λοιπόν είναι απλό. Είτε επιλέγουμε προοδευτική αλλαγή με Α. Μαυρογιάννη, είτε συνέχιση για άλλα πέντε χρόνια της διακυβέρνησης ΔΗΣΥ με Αβέρωφ ή Χριστοδουλίδη.

Όσο και να προσπαθεί το ΔΗΚΟ να δικαιολογήσει τη στροφή και την επιλογή του  να στηρίξει Ν. Χριστοδουλίδη, μένει ανεπανόρθωτα εκτεθειμένο. Ηχούν ακόμη στα αυτιά μας οι τοποθετήσεις του προέδρου του ΔΗΚΟ, Νικόλα Παπαδόπουλου, για την πιο διεφθαρμένη διακυβέρνηση Αναστασιάδη – ΔΗΣΥ που πρέπει να φύγει από την εξουσία. Τελικά, ο Νικόλας επιλέγει να την αφήσει, στηρίζοντας Χριστοδουλίδη.

Σεβαστή η απόφαση της ηγεσίας του ΔΗΚΟ -δεν πιστεύουμε ότι θα υπάρξουν εκπλήξεις σήμερα στην Κ.Ε. του κόμματος που θα πάρει την τελική απόφαση. Άλλωστε εδώ και καιρό στελέχη του ΔΗΚΟ όταν ακόμη διεξάγονταν συζητήσεις με το ΑΚΕΛ «απειλούσαν» ότι αν δεν στηριχθεί ως κοινός υποψήφιος ο Ν. Παπαδόπουλος, θα στηρίξουν Ν. Χριστοδουλίδη!

Η κοινωνία των πολιτών αυτή τη φορά δεν πρόκειται να ξεγελαστεί. Όσοι πραγματικά πιστεύουν και θέλουν να αλλάξουν τα πράγματα στον τόπο μας και να γυρίσουμε σελίδα από τη 10χρονη διακυβέρνηση ΔΗΣΥ, η μόνη αξιόπιστη και νικηφόρα επιλογή είναι η ανεξάρτητη υποψηφιότητα Α. Μαυρογιάννη. Είναι πραγματικά ανεξάρτητος και είναι ταγμένος να υπηρετεί το εθνικό συμφέρον και την πατρίδα του.

Είναι η υποψηφιότητα που μπορεί να ενώσει την κοινωνία των πολιτών και όσο περισσότερο ο κόσμος θα τον γνωρίζει, τόσο περισσότερο θα μεγαλώνει και το κύμα της προοδευτικής αλλαγής.

Δεν πάει άλλο, ούτε με τον Αναστασιάδη, ούτε με τον Αβέρωφ, ούτε και με τον Χριστοδουλίδη. Οδήγησαν την Κύπρο μας στα βράχια…

Ακολουθήστε το dialogos.com.cy, στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.